Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOSOR o smjenama

'Očekivala sam jedan širi zahvat, da će dirnuti ono što je srce ove Vlade'

jadranka kosor
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
11.06.2014.
u 14:36

Moje je mišljenje da je rekonstrukcija trebala biti prije godinu dana, da je ona trebala biti šire obuhvaćena i da je trebala obuhvatiti one koji nisu dali odgovore na temeljna pitanja koja nas danas muče, a to je gospodarstvo, kaže bivša premijerka

Rekonstrukciju Kukuriku vlade komentirala je i bivša premijerka Jadranka Kosor.

- Ja sam u jednom trenutku imala rekonstrukciju, dakle smjenu 4 ministra i dovođenje novih četvero. Premijer ima tu mogućnost i rekla bih katkad i obvezu da radi rekonstrukcije da bi unio neku novu živost, neki novi elan i da bi doveo svježe i odmorene ljude, a tako to ima i premijer Milanović. Moje je mišljenje da je rekonstrukcija trebala biti prije godinu dana, da je ona trebala biti šire obuhvaćena i da je trebala obuhvatiti one koji nisu dali odgovore na temeljna pitanja koja nas danas muče, a to je gospodarstvo. Svakako zdravstvo, to je činjenica, a rezultata nema, svaki dan je sve gore i čujemo da u bolnicama nedostaje doslovce i šprice, prema tome ministar očito nije bio uspješan. Međutim, temeljno pitanje svih pitanja jest gospodarstvo i tu je premijer Milanović trebao zahvatiti puno prije, puno više i puno šire, jer rezultata nema. Tu konkretno mislim i na gospodina Grčića jer je on nekako taj koji bi trebao udarati tempo da se stvari brže i snažnije odvijaju, ali to nije činjenica. Tako da je ovo nekako čini mi se jedna polovična rekonstrukcija i ja ne mislim da ona ima veze s odmazdama, ali mislim da puno velikih efekata neće biti. Godina i pol mandata nije malo i u godinu i pol se dosta toga može napraviti, ali očekivala sam jedan širi zahvat, da će dirnuti ono što je srce i ove i svake vlade a to je resor u najširem smislu gospodarstva - pojasnila je Kosor. 

- On je donedavno tumačio da ne treba rekonstrukcije i da je sve idealno i da je sve savršeno iako su mnogi dobronamjerni i sa političke scene govorili da treba učiniti rekonstrukciju i treba napraviti. Ovo se trebalo dogoditi puno prije, trebalo je biti prije godinu dana i trebalo je ići šire, jer kad ministri nemaju rezultata jasno je da moraju otići. Jasno da si je ovim se stvorio jedan novi krug nezadovoljnika i neprijatelja - odgovorila nam je Kosor na upit što je bio okidač za ovu rekonstrukciju.

>>Rajko Ostojić i Željko Jovanović odlaze iz Vlade. Novi ministri su Siniša Varga i Vedran Mornar

>>Ma kakva rekonstrukcija, nama su potrebni prijevremeni izbori i nova vlada

>>Jovanović: Jedini mi je cilj da zločinačka organizacija HDZ ne dođe na vlast

Komentara 10

Avatar MK
MK
15:13 11.06.2014.

Kakva rekonstrukcija - jos bi ovu propast odrzavala na zivotu? ...ako se nekome Zoran Milanovic treba zahvaliti sto je SDP sastavljao vladu - onda Jadranki Kosor i onome koji ju je postavio.

SL
_Slavonac_
15:36 11.06.2014.

treba cijelu vladu mijenjat, ne samo pojedince

DU
Deleted user
14:56 11.06.2014.

Kakva je Nives Celzijus književnica, takva je bila Jadranka Kosor državnica. Al ima i gore - kakav je golgeter Sivonjić, eto takav je premijer Milanović.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije