Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šibenska Revija

Očajne krojačice: Mi smo kao Pale – same na svijetu. Sramota!

revija
23.04.2010.
u 17:07

Država od tvrtke potražuje 65 milijuna kuna i prva je u isplatnom redu. To znači da neće ostati ništa za krvavo zarađene radničke plaće.

Nitko zasad nije zainteresiran za kupnju zemljišta, pogona i strojeva bivšega velikog konfekcijskog poduzeća Revija u Šibeniku. Poduzeće je prije deset godina otišlo u stečaj, 300 krojačica našlo se na ulici, a vjerovnici do danas nisu uspjeli naplatiti ni lipe potraživanja.

– Oglasili smo prodaju 23. ožujka 2010. na tri internetske stranice i na oglasnoj ploči Trgovačkog suda. Do danas nismo dobili nijednu ponudu – kazao je Ivan Livaković, stečajni sudac, i najavio u lipnju drugo ročište javne dražbe. U prvom pokušaju za 24 milijuna prodavalo se 27.000 četvornih metara pogona u Bilicama, za 3,3 milijuna kuna poslovni prostor u centru grada, za nešto više od 33.000 prolaz kod OŠ Ivana Lukačića i za oko 357.000 kuna sva pokretna imovina, odnosno šivaći strojevi.

– Kada ćemo mi dobiti svojih devet krvavo zarađenih plaća? – viknula je u sudnici jedna od desetak okupljenih radnica.

Stečajni sudac Livaković upozorio ih je da nisu bile pozvane na javnu dražbu i da im ne može odgovoriti na to pitanje.

– Država se do danas nije odrekla svojih potraživanja – naglasio je Livaković.

Ukupna imovina tvrtke procijenjena je na 28 milijuna kuna, ali opterećena je potraživanjima države, odnosno Ministarstva financija u iznosu od oko 65 milijuna kuna i prema zakonu prva je u isplatnom redu.

– Većina kolača, nažalost, ide državi. Nadao sam se preustroju, pokretanju proizvodnje, nije mi jasno zašto država nije prodala pogone Betexu – kazao je Ivan Rude, stečajni upravitelj. Krojačice su očajne i sa suzama u očima tvrde da su prevarene.

– Ovo je mlaćenje prazne slame. Mi smo kao Pale, same na ovome svijetu! Žele prodati pogone za jednu kunu. Sramota! – kazala je Jadranka Košorić, bivša radnica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije