Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTIKORUPCIJSKI PAKET U IZRADI

Obuljen-Koržinek: Pitajte Milanovića zašto je, dok je bio premijer, ukinuo sigurnosnu provjeru dužnosnika

Zagreb: Ministri dolaze na sjednicu Užeg kabineta Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.09.2020.
u 12:43

"Svakako treba nešto u tom dijelu poduzeti", poručio je ministar Malenica

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat izjavio je u četvrtak da se u sklopu rada na antikorupcijskom paketu razmatra i sigurnosna provjera dužnosnika o čemu će javnost biti izvještena kada za to dođe vrijeme.

"Radi se na antikorupcijskom paketu i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, kada dođe vrijeme, o tome će vas transparentno obavijestiti", rekao je Horvat novinarima upitan prije sjednice Vlade o sigurnosnim provjerama dužnosnika u svijetlu "slučaja Janaf". Dodao je kako se, što se njega tiče, provjera može provoditi svakih šest mjeseci.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica podsjetio je kako je zakon izmijenjen 2012. godine, pa sigurnosna provjera više nije bila obavezna. Najavio je da će se to pitanje raspraviti kroz radnu skupinu za izradu strategije za borbu protiv korupcije. "Svakako treba nešto u tom dijelu poduzeti", poručio je. 

I ministrica poljoprivrede Marija Vučković podsjetila je da je 2012. liberaliziran postupak sigurnosnih provjera istaknuvši kako ova Vlada radi cjelovito na novom antikorupcijskom programu, strategiji borbe protiv korupcije i snaženju USKOK-a. 

Napominjući kako nema ništa protiv sigurnosnih provjera, ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek rekla je kako je prošla provjeru kada je prvi put postajala pomoćnicom ministra. Poručila je novinarima neka upitaju predsjednika Republike Zorana Milanovića zašto je, dok je bio premijer, ukinuo obavezu sigurnosne provjere dužnosnika.

 

 

>> Pogledajte i ovaj video - Hrebak: Ne možete vjerovati koliko je lakše vladajućoj većini bez Bandića

Komentara 5

BR
Branitelj2020
17:29 24.09.2020.

A mi pitamo Plonkovića i sve članove kriminalno uhljebičkog kartela zvanog HDZ zašto niste ponovno uveli sigurnosne provjere? A odgovor je: jer niti jedan HDZ-ov dužnosnik ne bi prošao sigurnosnu provjeru

BO
BoyX
05:52 25.09.2020.

Suvišno za komentar?

Avatar Observer
Observer
13:42 24.09.2020.

Zar to nije ona, koja petokraku na Rijeckom neboderu smatra kulturnim djelom a ne provokacijom totalitarnim simbolom? Mozda ce jednog dana i balvansku revoluciju i razaranje Vukovara proglasiti kulturnim stvaralastvom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije