Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ciklus radionica

Obučavaju volontere za asistriranje pri terapijskom jahanju

Nikola Cutuk/PIXSELL
10.03.2014.
u 13:59

Tijekom ove radionice budući i sadašnji volonteri upoznaju se sa Zakonom o volontiranju, kako pravima tako i obvezama, i volontera i organizatora volontiranja

U Zdravstvenoj i veterinarskoj školi dr Andrija Štampar u Vinkovcima, volonteri Konjičkog kluba Eohippus održali su i drugu prezentacija projekta "Program za volontiranje u terapijama pomoću konja u tri koraka", čiji su nositelji Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Krila - udruga za terapijsko jahanje iz Zagreba.

Od 27 učenika ove škole, budućih zdravstvenih djelatnika, koji su slušali predavanje, 12 ih se uključilo u projekt pa je sada ukupno 59 učenika Zdravstvene i veterinarske škole koji su zainteresirani za volontiranje i asistiranje pri terapijskom jahanju. Svi oni će proći kroz osam radionica i proširiti svoja znanja i vještine o volontiranju u terapijskom jahanju. Na terenima KK Eohippus započeo je ciklus radionica gdje će polaznici imati priliku čuti što je to točno volontiranje, proširiti znanja o konjima i o terapijskom jahanju te će u praksi i primijeniti ta stečena znanja. - Obzirom na zaista veliki odaziv zaključujemo da ipak ima nade za volonterizam u našoj sredini.

Tijekom ove radionice budući i sadašnji volonteri upoznaju se sa Zakonom o volontiranju, kako pravima tako i obvezama, i volontera i organizatora volontiranja, ali i korisnika usluga koje provode volonteri. Nakon upoznavanja s raznim pravilnicima, napokon smo izašli van i smo obišli smo Klub, te smo polaznike upoznali s našim ljubimcima - kaže Marijana Ač Rapčan, koordinatorica volontera u KK Eohippus.

>> Konji djeci u Triblju promijenili život i donijeli radost i veselje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije