Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Svilanu

Obrat na suđenju: USKOK nije našao zaštićenog svjedoka

hloverka novak srzić,siniša svilan (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
08.03.2013.
u 11:03

Muškarac je odustao od ‘cinkanja’, a tužiteljstvo je zaključilo da im nije toliko bitan

Nakon što je treći put propustio ročište na zagrebačkom Županijskom sudu tužiteljstvo je odustalo od svjedočenja zaštićenog svjedoka u slučaju Siniše Svilana, optuženog da je kao direktor programa Nove TV uzimao mito da se u program uvrste emisije producentske tvrtke Core media.

Tužiteljstvo sa svjedokom ovaj tjedan nije uspjelo stupiti u kontakt tako da ga više neće ni pozivati na saslušanje. Od njega je USKOK očekivao da ponovi iskaz dan u tužiteljstvu, u kojem je teretio ne samo Svilana već i mnoge druge (osim Dijane Čuljak, op. a.). Na njegovu svjedočenju USKOK neće inzistirati jer im nije toliko bitan. U kuloarima se odavno priča da “cinkanje” zaštićenom svjedoku nije bilo pametan potez jer su ga zbog toga prijatelji u određenim krugovima prekrižili.

Budući da se ne radi o mafijaškom suđenju u kojem bi mu život bio ugrožen, nagađa se da je status zaštićenog svjedoka uzeo da skrije javno tužakanje. S obzirom na to da neće svjedočiti, obrana je morala napraviti izmjene tako da je odustala od niza svjedoka, među kojima su HTV-ovci Vanja Sutlić i Marija Nemčić, Svilanova supruga Silva Mustapić, Denis Kuljiš, ali i Nikola Krvavica, bivši Šelebajev vozač.

>>Hloverka: Bila bih retardirana da sam uzimala tako mali novac

Komentara 4

OB
-obrisani-
14:57 08.03.2013.

Neprivedenog USKOK nije imao namjeru ni privbesti. Zaštićene dobro štite. Svilanu bogatstvo ostaje, zaštićeni zaštićen i sve će biti po starome.

OG
Oger
18:19 08.03.2013.

Moze mi netko objasniti kako to da nitko ne moze do zasticenog svjedoka kad znamo da se takvi permanentno nalaze pod policijskom zastitom??!!

YU
yututu
20:23 08.03.2013.

Pitanje postoji li uopće "svjedok" ili se radi o lažnom svjedoku ili iznudi svjedočenja, montiranom procesu .....sve moguće u crvenim nelustriranim sudovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije