Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnička oporba

Obrat HDZ-a: Mi volimo rock, napisi su nam nanijeli štetu

HDZ KC
Marijan Sušenj/PIXSELL
09.09.2011.
u 13:25

- Možete svašta pisati o meni, ali nemojte mi stavljati u usta nešto što nisam rekao i raditi monstruozne konstrukcije - kazao je šef koprivničkog HDZ-a Damir Felak obrušivši se ne samo na novinare nego i na gradonačelnika iz SDP-a

Koprivnički HDZ, predvođen Damirom Felakom, našao se prozvanim napisima u Večernjaku, pa je sazvao novu presicu na kojoj je ustvrdio kako podržava održavanje koncerata u gradu i da nema ništa protiv rock-glazbe na primjerenim mjestima.

- Nakon posljednje tiskovne konferencije u Večernjem listu iznesen je čitav niz neistina, zlonamjernih konstrukcija i insinuacija. Rock-glazbu osobno volim, kao i mnogi članovi HDZ-a, a vezati vrstu glazbe s nekom političkom opcijom je bolesno. Koncerata treba biti još i više, ali oni moraju biti na za to primjerenim mjestima i u primjereno vrijeme da se ne uznemiravaju građani koji ne idu na koncerte i koji imaju pravo na noćni odmor - kazao je Felak i istaknuo da nikad nije rekao ništa protiv mladih, te da na rock-koncerte odlazi i starija generacija. Naglasio je i kako nije iz 19. stoljeća te da je i sam odrastao uz rock.

Večernjaku je poručio da se u predizbornoj utakmici svrstao na “drugu stranu”.

- Možete svašta pisati o meni, ali nemojte mi stavljati u usta nešto što nisam rekao i raditi monstruozne konstrukcije. Poručujem uredniku regionalnog sadržaja novina da šuma i nije tako loše mjesto. Treba koji put otići tamo, biti s pticama u osami i preispitati svoju savjest. Je li prodaja 10 ili 15 brojeva novina više vrijedna vrijeđanja i omalovažavanja svojih sugrađana? Ipak se moramo susresti u gradu. Večernjak je nanio veliku štetu i meni i HDZ-u te razmišljam da protiv lista podnesem prijavu, iako znam da je to Sizifov posao jer, uz brzinu sudova, od svega toga neće biti ništa - poručio je Felak.

Podsjetio je i kako se gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić (SDP) nakon nedavnog Roštilj festa na sajmištu građanima ispričavao zbog buke, pa mu nije jasno zašto sad za sve optužuje HDZ.

- Izjava koprivničkog gradonačelnika da je neka stranka protiv mladih dovoljno govori o njemu samome, i to je žalosno. Ne želim se vraćati u prošlost, ali moram spomenuti da je Koprivnica jedan od najvećih rock-gradova bivše Jugoslavije i Hrvatske. Čudi me da netko kroz rock želi skupiti jeftine političke bodove - kazao je HDZ-ov gradski vijećnik Ernest Forjan.

Dodao je i kako mu se obratio velik broj građana koji su ga zamolili da medijima kaže da su upravo oni koji danas cijelu jednu generaciju koriste za politička prepucavanja, 40 godina zabranjivali rock i rokere.

Felak je pojasnio kako se misli na komunističku partiju, iz koje, kaže, potječe dio današnjih članova SDP-a te kako je rock u komunizmu bio tretiran štetnim za omladinu.

Ključne riječi

Komentara 11

BC
black_crow
14:06 09.09.2011.

Crvenima je iskljucivost , lažljivost i prišivanje etiketa u samom bitku razmišljanja, oni vole sletove titu i od vardara pa do triglava a ne rock.

BO
boraczapravdu
14:59 09.09.2011.

ovaj u sredini je pijan ko čep, znam da je berba grožđa ali kaj je preveč je preveč cajkaši

VA
valis
10:49 15.09.2011.

Novinari uvijek sve preokrenu...i iz prethodnog clanka je bilo vidljivo da su protiv neodgovarajucih prostora za koncerte(centar grada)a ne protiv rocka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije