Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA IDUĆI TJEDAN

Obrana traži da se postupak protiv Todorića obustavi

Ivica Todorić izašao iz Remetinca uz jamčevinu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
11.12.2019.
u 15:43

Očekivano, tužiteljstvo ima sasvim suprotni stav, te su od optužnog vijeća, kojim presjeda sudac Zdravko Majerović, tražili da optužnicu potvrdi. Čija je strana bila bolja u argumentaciji svojih stavova, znat će se 17. prosinca

Hoće li prva optužnica protiv Ivice Todorića te Ante Huljeva, Piroške Canjuge te Nicole de Rossi biti potvrđena, trebalo bi se znati idući tjedan. Naime, nakon što je prošli tjedan sjednica optužnog vijeća bila odgođena zbog neuredne dostave poziva Huljevu, danas je sjednica održana.

Obrane okrivljenika tražile su da se postupak protiv Todorića i ostalih obustavi, jer smatraju da nema dokaza da su počinili to za što ih se tereti. Očekivano, tužiteljstvo ima sasvim suprotni stav, te su od optužnog vijeća, kojim presjeda sudac Zdravko Majerović, tražili da optužnicu potvrdi. Čija je strana bila bolja u argumentaciji svojih stavova, znat će se 17. prosinca kada će sudac Majerović objaviti odluku.

 Optužnica protiv Todorića i ostalih podignuta je u rujnu, a njome zagrebački ŽDO Todorića tereti da je plaćanjem fiktivnih savjetodavnih usluga švicarskoj tvrtki, Agrokor oštetio za oko 1,25 milijuna eura. Prema optužnici, Todorić i Huljev, prvi kao predsjednik uprave Agrokora, a drugi kao izvršni direktor financija u koncernu, terete se za zloporabu položaja, jer su, kako tvrdi tužiteljstvo, 2013. omogućili da Agrokor švicarskoj tvrtki plati savjetodavne usluge, iako su znali da te usluge nisu niti će bi obavljene.  

De Rossi je optužena da je kao odgovorna osoba švicarske tvrtke izdala račune za spomenute savjetodavne usluge, iako usluge nisu obavljene. P. Canjugu se tereti za poticanje na zloporabu položaja, a prema optužnici, ona i Huljev su bili stvarni vlasnici švicarske tvrtke kojoj je Agrokor platio 1,25 milijuna eura.

Komentara 5

BB
Bruno_Bear1
16:01 11.12.2019.

Nobilo će Todorića braniti kao što je branio generala Blaškića kada mu je natovario 45 godina zatvora. Nobilo će opljačkati Todorića, rastezati suđenje u interesu komunjarske partije i ciljem da Todorić završoi kao i genral Blaškić

ZO
Zooltan
02:35 12.12.2019.

Svima je jasno daje to politički montiran proces. Treba mu vratiti svu teškom mukom zarađenu imovinu.

NA
navijala
16:17 11.12.2019.

Bagra mu otela firmu i još ga hoće u prdekanu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije