Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Obrana traži da se postupak protiv Todorića obustavi

Očekivano, tužiteljstvo ima sasvim suprotni stav, te su od optužnog vijeća, kojim presjeda sudac Zdravko Majerović, tražili da optužnicu potvrdi. Čija je strana bila bolja u argumentaciji svojih stavova, znat će se 17. prosinca
11. prosinca 2019. u 15:43 5 komentara 1141 prikaza
Ivica Todorić izašao iz Remetinca uz jamčevinu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Hoće li prva optužnica protiv Ivice Todorića te Ante Huljeva, Piroške Canjuge te Nicole de Rossi biti potvrđena, trebalo bi se znati idući tjedan. Naime, nakon što je prošli tjedan sjednica optužnog vijeća bila odgođena zbog neuredne dostave poziva Huljevu, danas je sjednica održana.

Ivica Todorić FIKTIVNI RAČUNI Optužno vijeće protiv Todorića odgođeno jer Huljev nije primio poziv

Obrane okrivljenika tražile su da se postupak protiv Todorića i ostalih obustavi, jer smatraju da nema dokaza da su počinili to za što ih se tereti. Očekivano, tužiteljstvo ima sasvim suprotni stav, te su od optužnog vijeća, kojim presjeda sudac Zdravko Majerović, tražili da optužnicu potvrdi. Čija je strana bila bolja u argumentaciji svojih stavova, znat će se 17. prosinca kada će sudac Majerović objaviti odluku.

 Optužnica protiv Todorića i ostalih podignuta je u rujnu, a njome zagrebački ŽDO Todorića tereti da je plaćanjem fiktivnih savjetodavnih usluga švicarskoj tvrtki, Agrokor oštetio za oko 1,25 milijuna eura. Prema optužnici, Todorić i Huljev, prvi kao predsjednik uprave Agrokora, a drugi kao izvršni direktor financija u koncernu, terete se za zloporabu položaja, jer su, kako tvrdi tužiteljstvo, 2013. omogućili da Agrokor švicarskoj tvrtki plati savjetodavne usluge, iako su znali da te usluge nisu niti će bi obavljene.  

SLUČAJ AGROKOR Zbog neuredne dostave poziva odgođena sudska odluka o prvoj optužnici protiv Todorića

De Rossi je optužena da je kao odgovorna osoba švicarske tvrtke izdala račune za spomenute savjetodavne usluge, iako usluge nisu obavljene. P. Canjugu se tereti za poticanje na zloporabu položaja, a prema optužnici, ona i Huljev su bili stvarni vlasnici švicarske tvrtke kojoj je Agrokor platio 1,25 milijuna eura.

jakupcic
TKO JE UHIĆENI ŠEF ŠUMA
Ima 7 tisuća kuna veću plaću od premijera, dva stana, apartman na moru, zemlju, šumu...
PBZ
I DALJE OPREZNO
Mjere su popustile, ali i dalje je važno biti odgovoran i brinuti o zdravlju
  • Bruno_Bear1:

    Nobilo će Todorića braniti kao što je branio generala Blaškića kada mu je natovario 45 godina zatvora. Nobilo će opljačkati Todorića, rastezati suđenje u interesu komunjarske partije i ciljem da Todorić završoi kao i genral Blaškić

  • Zooltan:

    Svima je jasno daje to politički montiran proces. Treba mu vratiti svu teškom mukom zarađenu imovinu.

  • navijala:

    Bagra mu otela firmu i još ga hoće u prdekanu...