Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza Marinka Jurasića
Povratak na članak

Obrana od korone: bujaju pritisci, može li Ustavni sud otkloniti prijepore?

Predsjednik Republike Nacionalni stožer civilne zaštite nazvao je paraustavnim pa se sada mjerama Stožera suprotstavljaju očevi djece u bolnicama zbog posjeta, roditelji koji traže nastavak 'online' nastave...

Komentari 15

Avatar salko1951
salko1951
17:54 15.08.2020.

Taj sud je ruglo Hrvatske!!

VL
Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
19:05 15.08.2020.

Dok ustavni sud donese odluku nekav Covid- 35 bude harao državo.

VL
DI
dino85
18:09 15.08.2020.

Ovo nije ništa, sačekajmo Armagedon tek slijedi, kad stignu prva cjepiva za koronu, koje odabrati? Čije? Rusko, Kinesko ili Američko a možda i Englesko??? A tko bira, ljevica ili desnica. Pa slijedi niz, jeli će nas privoditi s Policijom ili ćemo ako se ne cjepimo ostati bez posla jer, nešto nas jako gadno čeka, a tek je počelo. Nikako ne bih volio biti u pravu, ali..!

VL
MA
markec555555
18:05 15.08.2020.

sve odluke stožera vi morale u sabor na potvrdu

VL
DU
Deleted user
18:12 15.08.2020.

Ustav i Ustavni sud su sprdačina. Od kada sam saznao da postoje razvijene demokracije bez ustava smatram da je ustav nepotreban uteg razvoja u svakom pogledu. Sjetimo se promjene ustava za referendum o legalizaciji okupacije tzv. Europske unije. U ustavu je stajala odredba da se bilo kakvo ujedinjenje može dogoditi samo dvotrećinskom većinom svih birača. Na kraju je 150000 glasova odredilo da prihvaćamo okipaciju.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
18:20 15.08.2020.

Problem je u tome što si stožer uzima diskrecijsko pravo da nekome ograniči rad, recimo do 24:00 h i time mu ugrožava egzistenciju, na drugoj pak strani dozvoljavaju se mise, na kojima većina ljudi ne nosi masku (danas u Sinju) a razmak nije niti 50 cm. Conte je nedavno tražio od parlamenta da mu produže izvanredne mjere isto kao i Sanchez u Španjolskoj. Ergo, neka parlament kontrolira i odlučuje, koje ovlasti delegira na stožer.

VL
NE
neboiznadzagreba2
18:10 15.08.2020.

Ustavni sud će mjere koje nisu na snazi (neradna nedjelja, zabrana rada, izlazaka, zaključavanje osobito) proglasiti neustavnim, o ostalom će odugovlačiti. Nazivati tijelo koje si je neustavno prisvojilo ovlasti koje nema ( tj. zabranjivati rad, kretanje, okupljanje, slobodno disanje) paraustavnim,m, najmanje je što je predsjednik mogao, trebao je i sam podnijeti ustavnu tužbu.

VL
NA
nahty
18:35 15.08.2020.

Da smo Amerika pa ajde, ali kod nas je Ustavni sud zapravo politički sud koji se boji išta donijeti protiv aktualne vlasti, jer ga je ona i postavila. Tako da od ovoga nema ništa u banana državi.

VL
HE
Hejterkojimrzisve
18:05 15.08.2020.

A gdje je Plenkovic u svemu tome? Pa valjda bi se on trebao obracati narodu. On je biran od naroda, a ne stozer. Imamo stozer za ovo i za ono, kojemu je on dao ovlasti, a svi dobro znamo da je to protuustavno.

VL
NE
nečešrazbojniče
17:59 15.08.2020.

Kakvo podrivanje autoriteta nezakonske institucije. O ćemu ti pišeš???????????????

VL
DU
Deleted user
18:52 15.08.2020.

Hebu nas u mozak s tim mjerama već mjesecima

VL
WI
wiamniamniinna
18:21 15.08.2020.

Nikakvi stozerasi ne mogu nastupati po zemlji pored Sabora zivoga i zdravoga i Vlade Republike Hrvatske. Stoze se formira samo u teskim elementarnim nepogodoma kada je onemogucen rad Sabora i Vlade, a kada oni rade, stozer mora otici. Ne moguu se oni obracati javnosti i uzurpirati ustavne ovlasti koje im po Ustavu Republike Hrvatske ne pripadaju i zahtijevati poslusnost gradjana, i ogranicavati slobodu gradjanima, i dijeliti kazne gradjanima, to je sve protuzakonito i protuustavno u jednoj demokarstkoj zemlji. Jedino ako nisu diktatura, pa stavljaju sebe iznad Ustava Republike Hrvatske, i iznad Sabora izabranog na demokratskim izborima u Republici Hrvatskoj. Sta imaju oni paradirati po medijima svaki dan i zahtijevati poslusnost gradjana? Pa tko njima brani sjediti u svojim kancelarijama i raditi svoj posao istom mjerom kao i sto sada rade, i poslati izvjesce Vladi i Saboru, bez da uzurpiraju oni Vlast u zemlji, paradiraju po medijima i oni se obracaju javnosti? Pa zato vas svi i prozivaju okolo po tudjim drzavama, zato sto znaju da ce im ti bezvezni stozerasi odgovoriti. A da se obracaju Vladi, Predsjendiku Republike i Saboru, onda bi se promislili dva puta smiju li ulaziti u diplomatke konflikte sa tudjim zemljama.

VL
IT
I-To
18:07 15.08.2020.

Sudci podjeljeni na čemu imamoli zakon ili nemamo šta ga i oni muljaju.

VL
MM
mmaraci4
18:03 15.08.2020.

Ma o čemu je ovdje riječ*O čuvanju zdravlja cijele nacije ili o zakonskom problemčiću?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.