Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suvlasnik Ludnice osoba je otprije dobro poznata zagrebačkoj policiji

Obradoviću prijave zbog iznuda i ucjena

hrv-obrad-txt.jpg
import
14.01.2006.
u 21:08

Goran Obradović Pišta suvlasnik Ludnice dobro je poznat policiji. Dosad je višestruko prijavljivan zbog raznih kaznenih djela pa i onih s elementima nasilja.

Pucali pred Bestom
Svojedobno je bio i svjedok na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji, a u javnosti se smatralo da je Ludnicu vodio s Davorom Plečkom, također dobro poznatim policiji. I on je poput Obradovića svjedočio u Remetincu kao jedan od prijatelja ubijenog Željka Šobota. Osim toga, na njega je 1994. pucano pred diskotekom The Best, a za to su bili optuženi Velibor Momčilović i Davor Zečević koji u Lepoglavi trenutačno služe kaznu zbog droge.
Mlađi Momčilović je za taj pokušaj ubojstva osuđen na osam mjeseci zatvora, a Zečević je oslobođen optužbe da ga je poticao na Plečkovo ubojstvo. Inače riječ je o postupku koji je bio obuhvaćen  prvobitnom optužnicom protiv tzv. zločinačke organizacije, no na koncu je izdvojen iz spisa u zaseban postupak. Prema policijskim evidencijama, i Plečko i Obradović i Šišara poznati su po mnogočemu, npr. iznudama i drogi.
Na stranicama crnih kronika Šišara i Obradović posljednji su se put pojavili u travnju 2005, kad ih se sumnjičilo da su s Mladenom Vračarićem i Trpimirom Jandrekom, bivšim tjelesnim čuvarom Hrvoja Petrača, pokušali ucijeniti jednoga zagrebačkog ugostitelja. Prema prijavi, Obradović i Šišara od ugostitelja su zahtijevali 60.000 eura ili da Šišaru upiše kao jednog od vlasnika kafića na otoku Krku.

I šakama i čekićem
Sredinom listopada 2005. Šišara se sastao s ugostiteljem i od njega je zahtijevao da mu prebaci dio vlasništva nad ugostiteljskim objektom na ime ugostiteljeva duga trećoj osobi. On je to odbio, a nekoliko dana kasnije Obradović je od njega tražio 60.000 eura. Kad su ponovo dobili odbijenicu, Jandrek i Vračarić došli su kod oštećenog u njegovo poduzeće i počeli ga udarati šakama, gumenim palicama i  čekićem. Nakon zlostavljanja sve do trenutka kad je uhićen Vračarić, Obradović je ugostitelja nazivao na mobitel te mu prijetio. No kad je Vračarić uhićen, ostala trojica su jedno vrijeme bili u bijegu.
Prema nekim pričama iz dobro obaviještenih izvora u Ludnici je kao redar jedno vrijeme radio i Trpimir Jandrek, ali i Boris Čakić, kod kojeg je policija pretragom našla drogu. Jandrek je svojevremno prijavljen za iznudu zajedno s H. Petračem.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije