Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karlovačka županija

Oboljela cijela obitelj u Generalskom Stolu

U karlovačkoj županiji 12 novooboljelih od koronavirusa
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
15.07.2020.
u 13:40

Samo su dvije osobe su na liječenju u karlovačkoj Općoj bolnici, nitko nije na respiratoru

U Karlovačkoj je županiji danas zabilježeno 12 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19; šestero osoba u Ogulinu i šestero na širem dugoreškom području, točnije u Generalskom Stolu. Stoga u ovom trenutku u županiji imamo ukupno 49 oboljelih osoba; u Ogulinu 26, u Karlovcu 12, u Dugoj Resi 8 i u Slunju 3 osobe. Ako pribrojimo i 31 oboljelu osobu koliko ih je bilo od veljače, riječ je o ukupno 80 oboljelih osoba. U samoizolaciji je 180 stanovnika, a ta će brojka vjerojatno i rasti kako će se utvrđivati kontakti novooboljelih osoba. Jučer smo u Karlovcu testirali 48 osoba, a u Ogulinu njih 34, a danas je u Karlovcu testirana 41 osoba, a u Ogulinu 31 osoba – kazao je Josip Ribar, načelnik Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Dodao je da uime Stožera želi smiriti stanovnike županije i poručiti da je stanje za sada pod kontrolom i uvjeren je da će tako i ostati.

Jelica Magdić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, dodala je kako su samo dvije osobe na liječenju u karlovačkoj Općoj bolnici, nitko nije na respiratoru, ostali oboljeli na kućnom su liječenju. Kazala je i da je kod 12 novooboljelih u velikoj mjeri riječ o osobama koje su već u samoizolaciji, s obzirom na to da su bili kontakti ranije oboljelih. 

– Još uvijek je u tijeku epidemiološka obrada za 12 novooboljelih, stoga molim da svi, danas, ali i inače, kada ih nazove epidemiolog, bez zadrške i prikrivanja podataka, imajući u vidu i tuđe zdravlje, prijavite sve svoje kontakte. Ovo će sve završiti dobro, jer je većina tih ljudi već bila u samoizolaciji kao kontakt ranije oboljelih osoba – dodala je Jelica Magdić.

Damir Kolić, načelnik Stožera civilne zaštite Generalski Stol, kazao je da je u Generalskom Stolu oboljela jedna obitelj s pet članova, te da se ispituju njihovi kontakti. Dodao je da je jedna od oboljelih osoba u obitelji radila u jednoj tvrtki u općini, pa se može očekivati da će se i neki od djelatnika tvrtke naći u samoizolaciji. S tog je područja još jedna oboljela osoba, djelatnica PU karlovačke koja nije bila u kontaktu s tom obitelji.

– Činjenica je da postoji poveznica između 25 djelatnika karlovačke bolnice koji su bili u samoizolaciji i obitelji iz Ogulina. No, svih 25 djelatnika bolnice testirano je i testovi su pokazali da su negativni – kazao je načelnik Ribar, a dr. J. Magdić dodala je da se posao u karlovačkoj bolnici organizirao kako bi mogli normalno funkcionirati.

Komentara 1

ZD
Zdravoseljački
14:49 15.07.2020.

Maskara na facata!!!! Odmah! U sve domove uvesti preporuku koja postaje odredba, a odredba postaje zakon, a zakon od braće Stožersen postaje 11- zapovijed uz ostalih 10 Božjih. Tko neće nositi neka odmah sin oca prijavljuje i majka kćerku. Tog zmaja od virusa se mora spriječiti da ne izjede cijelu naciju, svi ćemo pokrepatiu u najstrašnijim mukama. Ali maskara može spasiti nas samo dok ne dođe spasonosni cjepivo od veličanstvenih doktora i znanstvenika koji dan noć misle samo na našu dobrobit. Sve njih tjera naš najveći doktor Bil Gates. Jedini nam je spas ta dobroTvorčina od tog Bil Gatesa, kad nam krkne svoju spasonosnu vakcinu odmah će zmaj od virusa nestati u vidu magle. A mi ćemo procvjetati i biti zdravi, nikad više doktora nećemo trebati, moći ćemo konačno skinuti maske, putovati, ići na svadbe i u šetnju. Život vječni u raju na Zemlji nas očekuje. Da se nitko nije bunio protiv maskata i vakcinata!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije