Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obilježili tragediju

Obljetnica pogibije 12 branitelja kod Mirkovaca

\'unutrasnja...zagreb.....29.07.2009.  trg zrtava fasizma - hdz, predsjednistvo hdz-a, press, predsjednicki kandidat / tomislav ivic     Photo: Marko Lukunic/Vecernji list\'
Marko Lukunić/Pixsell
22.07.2011.
u 14:44

U vojnoj akciji u Mirkovcima, koji su se tada nalazili pod srpskom okupacijom, 22. srpnja 1991. godine sudjelovali su pripadnici Zbora narodne garde s županjskog i vinkovačkog područja.

MIRKOVCI – Bez njihove žrtve ne bi bilo hrvatske neovisnosti ni demokracije i, što je bitno za istaknuti, ne bi bilo ni europske Hrvatske, rekao je ministar branitelja Tomislav Ivić nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na tzv. privlačkom putu u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovcima gdje je obilježena 20. obljetnica pogibije 12 hrvatskih branitelja.

U vojnoj akciji u Mirkovcima, koji su se tada nalazili pod srpskom okupacijom, 22. srpnja 1991. godine sudjelovali su pripadnici Zbora narodne garde s županjskog i vinkovačkog područja. U akciji u Mirkovcima poginuli su Dražen Abramović, Mato Božić, Vinko Dandić, Željko Jurčević, Franjo Jurčić, Vlatko Marinović, Tunjo Pejić, Ivan Pranjić, Mario Prusina, Nade Rogić, Marinko Šimunac i Dražen Tomšić.

Komentara 5

CA
campa
21:16 22.07.2011.

Umjesto stalnog iznošenja fraza o važnosti branitelja u stvaranju Hrvatske bilo bi pametnije da se naš ministar založi za jednakost branitelja pred sudom i jednakost tretmana u istražnom zatvoru.Zar imaju isti tretman Ivo Sanader koji je u puno boljem zdravstvenom stanju od preminulog Đure Brodarca i bolesn og Tomislava Merčepa prema kojima se po mom mišljenju ne postupa isto.

OB
-obrisani-
22:46 22.07.2011.

a gdje je josipovic njemu je bitnije biti sa tadicem.....odstupi

KA
karambita
22:56 22.07.2011.

Kako ovakovi lako pricaju o demokraciji i slobodnoj drzavi....meni nikad nece biti jasno, a od koga se to Hrvatska oslobodila i kad je to Hrvatska bila gazena i ponizavana. U bivsoj SFRJ sigurno nije, Zali boze izgubljenih zivota na svim stranama. Kakvo je sad stanje ili bolje receno sranje u drzavama stvorenim na podrucju SFRJ, moze se reci da je Jugoslavija bila raj na zemaljskoj kugli.....ovo sad zovu demokracijom,,ma da se upisas od smijeha....pa da, za njih gore je demokracija, oni na demokratski nacin opljackase sve sto rukom dohvate....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije