Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Češka-Slovačka
Povratak na članak

Obljetnica Baršunaste revolucije

Česi i Slovaci danas obilježavaju početak Baršunaste revolucije kojom je srušena komunistička diktatura u tada još ujedinjenoj Čehoslovačkoj.

Komentari 4

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
17:02 17.11.2009.

hahaha... obrišem guzicu s vašim baršunom... sluge američke...

VL
Avatar Sidewinder
Sidewinder
10:28 18.11.2009.

Živjela sloboda i demokracija! Najviše hvala Ronaldu Reganu čijom zaslugom je poražen Sovjetski savez - zemlja zla.

VL
IN
insekticid
15:52 17.11.2009.

je li došlo vrijeme da i hrvati napokon prijeđu na pobjedničku stanu? sve dok nam bivši komunisti, a sadašnji kvazidemokrati, budz podmetali da smo mi ratovali protiv srba dotle će hrvati biti gubitnici na svim nivoima i dubinama. hrvati su i KRVAVOJ revoluciji rušili titovu komunističku jna. točka. pametnomu dosta. slijede strašne implikacije. drugi par opanaka je to što su srbi bili slizani s komunizmom kao nijedna deuga nacija. tko s đavlom tikve sadi... a, ovo je, inače i idealna platforma za pomirenje naroda i dobrosusjedstvo na balkanu. mislim, antikomunizam. ja sam inače demokratski socijalist. demokratima sve najbolje, a parttizanima pas matrer.

VL
BE
Beta
18:45 17.11.2009.

Ne postoji egzaktna matematicka formula kojom bi se tocan broj komunisticki zrtava utvrdio, ali je cinjenica da je nestalo oko 20 milijuna samo u CCCP (ocisceno od prirodnog mortaliteta zbog starosti i bolesti)! Kad bi tome pribrojali Kinu, i male komunisticke zemlje sigurno bi se brojka popela na vrtoglavih 50 milijuna! Zato je pogresno antifasizam i komunizam izjednacavati, to je glupost. Izjednaciti se mogu samo fasizam i komunizam! Komunizam se zasniva na Marksovom ucenju, marksizmu koji u svom korjenu krsi sva ljudska prava (misao vodilja diktatura proleterijata, diktatura je diktatura pa ma cija ona bila), drugo je da je Marksova osnovna misao, da se ta diktatura ne moze niti zeli provesti mirnim putem nego kaze U pamfletu komunisticke partije: \"Diktatura proleterijata se moze nametnuti jedino silom\" dakle da to znaci: potoci krvi, paljevine, razaranja, to marksa i Engelsa ni malo ne smeta. On cak i ne odvagiva nikakvu drugu mogucnost, samo tvrdi \"jedino silom\"! Drugo u prirodi komunizma je antisemitizam kojega je marks, tako brutalno izrazio u svom dijelu \"zidovsko pitanje\" (Marks odmetnuti zidov, inace sin jednog Rabina)! Marksova mrznja prema zidovima se tesko moze uporediti i sa Hitlerovom! Marksovom ucenju su komunisticki vlastodrsci na istoku ostali vijerni i ubijali i pljackali vec kako ih je veliki ucitelj uputio, dok su socijalisti na zapadu Marksa i Engelsa odbacili jos 50-ih godina bas zbog gore navedenog!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.