Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ DAJLa
Povratak na članak

Objavljujemo što su točno istarski svećenici pisali Papi

Sa svim je ovim bio upoznat član Kardinalske komisije kard. Josip Bozanić, ali po našem uvjerenju on, zbog svojih velikih obveza u Biskupiji i izvan nje, nije unišao u bit problema - stoji u pismu biskupa.

Komentari 7

AL
alapača
14:19 20.08.2011.

kako bi se to reklo, klerička hrabrost?

VL
BV
bvalen16
14:23 20.08.2011.

Shvatio je g.Bozanić i te kako ali važnija mu je stolica u Vatikanu(kojoj se nada) nego Hrvatska.

VL
Avatar gmail
gmail
14:39 20.08.2011.

Kristovi učenici provjeravaju duhove i ne donose nikakve zaključke na osnovu priča Darkinih učenika, jer Darkini su protiv njih, što Kristovi učenici raspoznaju. I dok se ne riješi situacija, Darkovi slijede Darka, a Kristovi Isusa i mole za svoje svećenike, da budu sveti. Darkovi u međuvremenu pljuju po Kristovima i nabacuju kako su bolji od Kristovih jer Kristovi svoje ne pljuju već mole. Srećom, Krist reče da molimo za one koji nas progone, što izluđuje i potiče Darkove da budu žešći, jer Darkovi učenici i Darko dobijaju snagu od nadahnitelja koji zna gdje je prava opasnost. Vrlo dobro znaju da ako bi bila na tapeti neka druga religija: ode glava. U ovoj je Stvoritelj sebe sam dao da pokaže koliko ljubi svoje, i tim činom oplijenio Nadahnitelja Darkovih učenika, i ovaj Mu to ne može zaboraviti, pa koriste neznanje Darkovih, kako bi ih uvjerio da mogu skupa pobjediti, prije 2000 godina izgubljeni rat, u kojem je Stvoritelj pobijedio i utro put svima u nebo, pa i Darku i Darkistima, ali ih njihov nadahnitelj sprečava da to vide i da se spasu. Odricanje od Darkizma, i prihvaćanje Krista jeste poziv iz tame u divno svijetlo.

VL
Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
17:00 20.08.2011.

SLATINA –- Sramota je da samo ja, Ivan Rusan, u cijeloj županiji nemam pravo ni na lipu socijalne pomoći već se po pod stare dane mučim kao Isus na križu. U maloj derutnoj kućici ima tek pregorjelu peć, krevet i stari ormar od prije pedeset i više godina. U sobi u kojoj boravi Rusan ima zemljani pod, a u kućici svijetli samo jedna žarulja. Nema ogrjeva za zimu, trošak struje, koji ne prelazi godišnje 200 kuna, podmire mu daljnji rođaci. Ostalih troškova gotovo da i nema. Rusan tvrdi da u selu mnogi primaju socijalnu pomoć. Kaže da on pomoć ne dobiva jer se nije uspio snaći i jer nije htio varati vlastitu državu, Posljednje kune dobio prije dvije godine -Nikoga nemam. Cijeli život bavio sam se i mučio poljoprivredom, a od ni sada, kada sam obolio i ostario, od države nikada nisam dobio ni lipe socijalne pomoći. Rusan koji unatoč bolesti i teškom životu nije izgubio zdrav razum i želju za životom . -Prije dvije godine meni i još četvorici siromašnih i nemoćnih u selu dovozili su iz \'socijalnog\' kuhani ručak. Istina, samo sa četvrtinom kruha, ali je bilo barem jednom dnevno nešto za pojesti. Toga više nema.

VL
LU
lutomirski
08:12 21.08.2011.

Samo se vi bavite glupostima.....to vam i treba !!!!!!!!!

VL
AA
aabbcc
15:45 21.08.2011.

. Jadan narod u Banani.. u Vladi sve za fotelje u Briselu a u Crkvi sve za fotelje u Vatikanu.

VL
NS
nova sjena
18:45 24.08.2011.

interesantno je kako vecernji list ima ekskluzivan uvid u tu dokumentaciju. svaka vam cast novinari, iznenadjujete iz dana u dan...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.