Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljujemo izvatke iz knjige ministra Hasanbegovića (2)
Povratak na članak

Pavelić se pohvalio kako je naučio čitati i pisati "kod hodže u mektebu" u Bosni

O omalovažavanju muslimana i zagrebačkog muftije, sastavljen je zapisnik u uredu potpredsjednika vlade NDH Džafera Kulenovića

Komentari 18

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
14:10 18.02.2016.

Eh Kulenović, to su bile legende

VL
Avatar emilsalis
emilsalis
08:32 19.02.2016.

nemogu verovati da mu je matori Goldstajn dao titulu Mag.za ovaj rad.Rad je jednostran jer ne zadire u kompletnu problematiku Renesanse stanja muslimana u NDH.Renesansa je nastala samo zboh dobre saradnje na svim podrucjuima- pogotovo na onim prljavim poslovima odod kojih su se i SS zgrazavali:masovnog ubijanja presvega Cetnika, Srba , Roma i Jevreja sve do Stare Pazove.Treba se napomenuti da su Cetnici do pocetka 43 bili saveznici Aliance dok se nije desila presudna pogreska Mihajlovica i da su se okrenuli protiv Komunizma i udruzili se Hitlerovoj koaliciji (snage osovine) u svojim nedelima ,zanaveka sebi sami smrtnu kaznu izrekli.Kod mene ovakav nepotpuni rad ne bi ni 5-com prosao

VL
DU
Deleted user
13:44 18.02.2016.

I šta tu ima tako zastrašujuće?

VL
Avatar emilsalis
emilsalis
17:27 18.02.2016.

Interesantno da nije rekao a sta su ti "crnci"(clanovi Crne legije -Jure Franc.-od 1942 licni pratioc i adjutant A.Pavelica u Berlinu na sastancima AH) radili....Samo u selima vlaseničkog sreza je pobijeno, poklano i živo spaljeno preko 1000 žena, dece, staracaa i muškaraca. Zapaljeno je više hiljada kuća, pomoćnih objekata, a preostala imovina i stoka opljačkana. [16] Sve zrtve su sadističi mučeni pre smrti, bebe su bacane u vis i dočekivane na bajonete, žene i devojke su silovane, odsecane su im dojke, nabijane su na kolj, žrtvama su vađene oči, odsecani delovi tela, glave, polni organi, živi su pečeni, trudnicama su vađene bebe iz stomaka, živim ljudima su derali kožu... Razmere ovog zločina su ogromne i brutalne, a tačan broj žrtava se vjerovatno nikada neće saznati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.