Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državni inspektorat
Povratak na članak

Objavljeni rezultati nadzora neopravdanog povećanja cijena, četiri trgovačka lanca u prekršaju

Državni inspektorat obavio je 1.458 nadzora, a kod 70 posto subjekata kod kojih je utvrđeno neopravdano povećanje cijena, one su nakon ili tijekom nadzora vraćene na razinu od 31. prosinca 2022. godine. U provedenim je nadzorima kod četiri trgovačka lanca utvrđeno neopravdano povećanje maloprodajnih cijena za deset proizvoda.

Komentari 3

DU
Deleted user
11:27 26.01.2023.

Dajte objavite popis onih koji su spustili cijene.

VL
DU
Deleted user
11:53 26.01.2023.

Ovo su bezočne LAŽI koje u Hrvatskoj slušamo i čitamo svaki dan .Tko u ovo vjeruje nema mozga!!!!

VL
ST
stefj
11:46 26.01.2023.

Treba detaljan popis, to su ovi "bedasti" koji nisu poskupili 30. 12. već 1.1. i time prekršili zakon... 1500 nadzora za 20 dana? Ima preko 200 inspektora u financijskoj, još dodati ostale i carinsku službu, to je manje od jedne inspekcije dnevno. I ako idu po dvoje, kao policajci, opet je manje od jedan nadzor dnevno... Praćenje cijena i objavljivanje podataka je zadatak udruga, a ne vlade. Do sada nemamo niti jednu obavijest od tih udruga prema građanima, pitanje je zašto ih plaćamo tolike novce. Praćenje kretanja cijena je jedan od osnovnih zadataka prilikom zaštite građana, prijava kartela i sl. Ma te udruge su čista nula, žderači proračuna... Više je napravio jedan portal, prenoseći uglavnom podatke s društvenih mreža, nego sve udruge zajedno... I treba svaki dan prozivati poimence trgovački lanac, proizvođača, distributera. Jedino tako se može vršiti pritisak na iste i upozoravati građane čega se moraju kloniti i što izbjegavati. Pa i pod rizikom tužbe od istih...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.