Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
95 pristupnika sa 100 posto

Objavljeni rezultati državne mature. Najviše učenika palo etiku i informatiku

državna matura
Foto: ilustracija
17.07.2015.
u 17:51

Prema postotku, najviše učenika palo je etiku, informatiku, sociologiju i psihologiju, dok je najveći udio odličnih ocjena bio iz više razine francuskog i njemačkog

Stigli su konačni rezultati države mature koju je u ljetnom roku 95 pristupnika riješilo sa 100 posto točnim rezultatom, javlja Srednja.hr. Od 36.232 maturanta, 241 gimnazijalaca palo je na obveznim predmetima, a njih osam na čak dva. Podaci za strukovne škole se još obrađuju.

Prema postotku, najviše učenika palo je etiku, informatiku, sociologiju i psihologiju, dok je najveći udio odličnih ocjena bio iz više razine francuskog i njemačkog, te osnovne razine latinskog i više razine talijanskog. Iznenađuje pomalo i podatak da je na psihologiji i sociologiji najčešća ocjena bila nedovoljan, a na informatici, fizici, geografiji, matematici B, i likovnom bila dovoljan.

>> Znanstvenik Marin Soljačić će maturantu Ivanu Skeledžiji donirati 5 tisuća dolara

Komentara 3

DU
Deleted user
18:07 17.07.2015.

Fućkaš etiku i informatiku! U hrvatskom društvu ta dva pojma, osobito onaj prvi, nemaju gotovo nikave specifične težine. Mi smo toliko moderni i napredni da komotno možemo i bez morala i ibez računalnih kerefeka.

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
19:51 17.07.2015.

"Iznenađuje pomalo i podatak da je na psihologiji i sociologiji najčešća ocjena bila nedovoljan, a na informatici, fizici, geografiji, matematici B, i likovnom bila dovoljan" - čekaj, kako su onda prošli?

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
20:58 17.07.2015.

što će njima etika....kad su učili od komunista....a i od nepismeno "obrazovanih" koje čega što šaplaste po HR i misle da se od pameti treba bježati jednako kao od kuge....a o informatici....ma glavno je da sve pipice imaju iPhone a svi smartphone...a kad tamo otkrijemo da tehnologija nije za imb.ecile....to je waste of time

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije