Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajinska obavještajna služba
Povratak na članak

Objavljeni identiteti ‘srpskih plaćenika’ u Ukrajini, među njima trojica iz BiH

Među objavljenim imenima šest ‘srpskih plaćenika’, čak trojica su državljani BiH – riječ je o jednom plaćeniku iz RS-a i dvojici s prebivalištem 
u Federaciji BiH

Komentari 52

CR
crodux
10:24 13.10.2017.

jedan jutarnji pozdrav redakciji VL.a u Beogradu!

VL
Avatar MK
MK
10:40 13.10.2017.

...a koja je razlika kada Izetbegovicevi odlaze u Siriju ili Vucicevi odleze u Ukrajinu?

VL
JA
Jakov555
10:47 13.10.2017.

Građani Ukrajine su iskorišteni od strane SADa i zapadneouropskih država kao topovsko meso u globalnom ratu protiv Rusije. Ali kako iskorišteni? Na najpodliji mogući način. Nemaju više ni tople vode ni grijanja ni hrane ni odjeće. A ugljen iz Dombasa američke tvrtke preprodaju Ukrajini po dvostrukoj cijeni i na tome masno zarađuju. Eto, to je cilj uvođenja "demokracije" u Ukrajini.

VL
VL
vladimir964
10:43 13.10.2017.

Autor piše veoma pristrano. Naime u svim vojnim konfliktima, pa tako i u našem Domovinskom ratu, oduvijek je bilo inozemnih plaćenika, kojima je ratovanje posao (izvor zarade). U mnogim državama do dan danas postoji institucija Legije stranaca, ne samo u Francuskoj, nego i Španjolskoj itd. To se jednostavno podrazumijeva. A to što njih tristotinjak ili koliko ih već bude, ratuje iz Srbije ili BiH ne znači da je kompletan narod ili država kriva. Najvjerojatnije ima i hrvatskih plaćenika (i nisam baš uvjeren da samo na jednoj zaraćenoj ukrajinskoj strani), pa što onda? Plaćeništvo je oduvijek postojalo otkada je rata.

VL
Avatar naroz
naroz
18:18 13.10.2017.

Pa

VL
DU
Deleted user
10:31 13.10.2017.

Hoće biti možda objavljena i imena amerikanaca koji ratuju u Siriji a koje službeni Damask nikad nije pozvao?

VL
DU
Deleted user
21:20 13.10.2017.

Vecina zapadnjackih vlada je uvijek koristila placenike gdje sluzbeno nije smjela poslati svoje trupe. Od Afrike ,Juzne Amerike, Azije ..itd. To je u biti profesija koju svi koriste ali ako Amerima trenutno ne odgovara strana na kojoj se bore onda su automatski protivnici svega pozitivnog.

VL
Avatar MarkoHR
MarkoHR
12:27 13.10.2017.

Uputstva za izvođenje proruske propagande: Nakon svrgavanje Janukovičeve vlade, mediji u Rusiji su izvještavali kako su novu vlast u Kijevu "preuzeli nacisti" te slali zastrašujuće poruke o "grozotama" i prijetnjama prema Rusima u Ukrajini, kojima stoga treba "zaštita". Državni programm Vesti je prilikom izbijanja sukoba i prvih žrtava nazvao događaje u istočnoj Ukrajini "genocidom".... Putin je nijekao umiješanost Rusije sa događajima na istoku Ukrajine, ali je obrazac - maskirani ljudi preuzimaju zgradu jednu po jednu uoči referenduma o statusu Donecka i Luganska - bio isti kao i scenarij na Krimu ranije, samo da bi Putin naknadno priznao rusku ulogu u istom...... 15.4., ruski premijer Dmitrij Medvedev je izjavio kako je "opet prolivena krv u Ukrajini" te pozvao Ukrajince da odluče o vlastitoj budućnosti "bez pučista, nacionalista i bandita, bez tenkova i oklopnih vozila, i bez tajnih posjeta ravnatelja CIA-e"...... Ruski državni mediji oslikavali su sliku o opasnosti u istočnoj Ukrajini, iako su istu stvorili sami proruski pobunjenici kada su preuzeli javne zgrade i postavili barikade.

VL
Avatar Car75
Car75
15:58 13.10.2017.

Zivjela Ruska federacija!

VL
NO
nogogaz
10:37 13.10.2017.

U domoljubnom ratu borili smo se samo u paravojnim formacijama protiv državne JNA. Tako su pravno gledali na sukob strani mediji. I u našim redovima borili su se strani borci za pare.

VL
MO
mobitel20
12:53 13.10.2017.

Zivjela Ukrajina i Ukrajinci! Kulturan narod koji brani svoje i koji hoce na Zapad. Nasilni ekstremni istocnjaci im zele oduzeti to pravo i sa njime i dio njihove zemlje. Naseljeni Rusi hoce oteti dio Ukrajine. Pa to smo sve vidjelii kod nas. Zato i na ovom clanku srpsko-ruski plqcenici trolaju iste besmislice o "trulom Zapadu", o "USA agresoru", i slicne bajke za svetosavske mitomane. Svi Sputnjik i Vucic-Dacic botovi pohode i hrvatske portale misleci da smo i mi zaostali kao njihova domicilna publika. Oni nikada nece priznati potrebu za milosti i dobrotom Milosrdnog Andjela. A bas su bili milosrdni i javljali zlocincima ciljeve unaprijed. Pokazuju i tada i sada da humanitarne intervencije oni ne cijene negi ih proglasavaju "agresijama". Blasfemicna velikosrpska "logika". Zato cekamo Nemilosrdnog Andjela...

VL
ZL
zlako
12:42 13.10.2017.

Sloboda Ukraincima od velikoruske banditske okupacije.

VL
Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
11:28 13.10.2017.

Zašto objavljivati identitete ‘srpskih plaćenika’ u Ukrajini kada je interesantnije objavljivati identitete bivših i sadašnjih haških zatvorenika koji su nezavisno od porijekla lignje zajedno pojeli i uz Boga i domoljublje izljubili se na rastanku ili čak usred noći.

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
10:34 13.10.2017.

A sto su htjeli Ukrajinici, da svijet ratuje za njihove naciste sto paradiraju sa paravojnim jedinicama sa nacistickim simbolima po zemlji? Pa to je duznost svakoga gradjana u Europi, da brani Ruski narod od vas u Ukariji, ne samo Srba. Gradjani su i izisli na prosvjede u pola Europe i dali podrsku Ruskome narodu u Ukrajini, a vas ispljucali. Ovi banditi pale ruske knjige, najelitniju europsku literaturu i brane gradjanima njihov maternji jezik. Rusi imaju najvece biblioteke na svijetu, a oni lopovi se bave nacifasizmom i prose novce u citavome svijetu, i samo mastaju kako da se uvale nama na grbacu u Europi, da im tudji porezni obveznici uzdrzavaju narod, a oni da pljackaju i tarase sve oko sebe. Pa ove nitko ziv na oci ne moze vidjeti u Europi. Pitajte ljude na Zapadu sto misle o njima , nitko ziv ih ne zeli u Europi i NATO paktu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.