Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTARSTVO PRAVOSUĐA

Pravosudna tijela nastavljaju s radom i provode sve hitne postupke

ministarstvo pravosuđa
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
13.03.2020.
u 17:23

Zaposlenima se omogućava rad od kuće na poslovima na kojima je to moguće te se preporučuje provođenje elektroničku komunikaciju u radu sa strankama i svim sudionicima postupka gdje god je to moguće, istaknulo je Ministarstvo

Ministarstvo pravosuđa objavilo je, zbog pojave koronavirusa u Hrvatskoj, preporuke pravosudnim tijelima u svrhu zaštite zdravlja svih zaposlenih u pravosudnim tijelima i stranaka te pravovremenog otkrivanja eventualnog nastanka bolesti i sprječavanja njezinog daljnjeg širenja.

Pravosudna tijela nastavljaju s radom te provode sve hitne postupke i radnje uz odgovarajuću sigurnosnu kontrolu. Rasprave i druge radnje koje nisu hitne odgađaju se na vrijeme od 14 dana.

Zaposlenima se omogućava rad od kuće na poslovima na kojima je to moguće te se preporučuje provođenje elektroničku komunikaciju u radu sa strankama i svim sudionicima postupka gdje god je to moguće. 

Podsjećamo, u Hrvatskoj su do sada detektirana 32 slučajeva oboljelih. Premijer Andrej Plenković izvijestio je danas da se od ponedjeljka obustavlja nastava u cijeloj zemlji na dva tjedna, te neće raditi ni vrtići ni fakulteti. Nastava će se održavati online ili preko HRT 3.

Kako je rečeno, roditelji koji neće imati kamo s djecom mogu ih dovesti u školu gdje će dežurati nastavnici. Dežurstva će se organizirati i u vrtićima.

Video: Znanstvenik Ivan Đikić o pandemiji i situaciji s koronavirusom

Ako sumnjate da imate koronavirus, ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:



Tema: Koronavirus

Komentara 2

KA
Kalimero4
04:50 14.03.2020.

Najkorumpiraniji dio hrvatskoga društva.

MA
marsovac
17:40 13.03.2020.

pa do sada im trebaju godine da nesto naprave,............kao sad,.. oni ce se truditi usprkos korone,.......ha, ha, ha,..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije