Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABORSKA ZASTUPNICA

Objavljena imovinska kartica Vidović Krišto: Evo kolika joj je plaća i što sve posjeduje

Zagreb: Domovinski pokret o koaliciji HDZ-a i SDSS-a
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
04.09.2020.
u 11:44

Prema podacima koje je navela u imovinskoj kartici, saborska plaća Vidović Krišto iznosi 20.425 kuna, dok njezin suprug zaposlen u Ministarstvu obrane mjesečno zarađuje 9280 kuna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa objavilo je i imovinsku karticu Karoline Vidović Krišto, zastupnice s liste Domovinskog pokreta koja je u novom sazivu Hrvatskog sabora izabrana i za predsjednicu Odbora za obitelj, mlade i sport, a članica je i Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

Prema podacima koje je navela u imovinskoj kartici, saborska plaća Vidović Krišto iznosi 20.425 kuna, dok njezin suprug zaposlen u Ministarstvu obrane mjesečno zarađuje 9280 kuna. Ona ima štednju na osnovi osiguranja u iznosu 10.790 eura, a suprug 9900 eura. Prošle godine podigli su kredit u iznosu od 577.806 kuna uz mjesečnu ratu od 3371 kunu, a koji će vraćati idućih 20 godina.

>> VIDEO Ovo su imovinske kartice ministara: Grlić Radman uštedio 8,2 milijuna, Bauk 1,6 milijuna kuna

Suprug je vlasnik kuće s okućnicom u zagrebačkom naselju Gornji Stenjevec. Vrijednost kuće od 332 kvadrata procjenjuju na 2,5 milijuna kuna. Na suprugovo ime glasi i stan od 59 kvadrata u Novom Zagrebu, čija se vrijednost procjenjuje na 620.000 kuna, kao i automobil VW Touran 2.0 TDI koji vrijedi 80.000 kuna.

Pod primitke koji se ne smatraju dohotkom i primitke na koje se ne plaća porez na dohodak, Vidović Krišto je navela dodatnih 1500 kuna mjesečnih prihoda.

Ključne riječi

Komentara 180

JA
jadranko111
14:21 04.09.2020.

Zanimljivo je kako su mediji(pa i ovaj) prešutjeli njen govor u Saboru u kojem se dotakla jednog uglednog poduzetnika pa da dio citiram:"Poduzetnik se zove Emil Tedeschi, koji,dame i gospodo, ima 5 milijuna i 900 tisuća kvadrata lovišta s izravnimm pristupom moru, na našem jadranskom biseru – otoku Hvaru. Za sve to on plaća godišnju koncesiju od smiješnih 100 tisuća kuna godišnje, s tim da su mu hrvatske šume dužne održavati puteve i šume.Trošak za Hrvatske šume navodno doseže oko milijun kuna godišnje. To znači, da hrvatski porezni obveznici plaćaju Hrvatskim šumama kako bi Tedeschi imao svoje hvarsko carstvo.Isto tako poznavatelji prilika smatraju da Tedeschi plaća 30 puta manju cijenu od realne, tržišne cijene za takav biser.Dolazimo do izračuna da je u deset godina koncesije Tedeschi protupravno prisvojio 30 milijuna kuna. To je novac koji na kraju nedostaje hrvatskim poreznim obveznicima.Za napomenuti je kako su lovišta javno dobro; smisao davanja koncesije je korištenje takvih prostora u svrhu turizma, te da se iz toga generiraju prihodi.Međutim,Tedeschi je jednostavno ogradio cijelo lovište, stavio je nadzorne kamere, izbetonirao pomorsko dobro, te je proveo još niz drugih protuzakonitosti.Evo vam i dokaza – u ruci mi je izvješće Ureda za sprječavanje pranja novca Hrvatskom državnom odvjetništvu: navedena je KLASA i URBROJ. Predmet: US Brands–Atlantic trade d.o.o.–obavijest o sumnjivim transakcijama. Riječ je o nelegalnim isplatama u visini od oko 30 mil kuna!!"...itd.

JA
jadranko111
14:30 04.09.2020.

Da nastavim još zanimljiviji drugi dio njenog govora u Saboru:"Ovo je jedan od primjera kako DORH štiti kriminal. Samo na ovome što je ovdje dokazano hrvatska je država izgubila 6 milijuna kuna zbog utaje poreza. To je još jedan u nizu dokaza da DORH služi pojedincima i skupinama, a protiv hrvatskih državljana. Time Hrvatska krši i europsku pravnu stečevinu. Kao što znamo, utjecaj na pravosuđe je kazneno djelo – i za onoga tko na njega utječe, i za onoga koji na sebe da utjecati.Sve činjenice koje sam iznijela uputit ću Vladi u formi zastupničkog pitanja. Očekujem da u roku od zakonskih trideset dana dobijem odgovor, te da se u skladu s istim pokrenu odgovarajući postupci. Napominjem – još uvijek nisam dobila odgovor od ministra financija na što se točno potrošilo 100 tisuća proračunskih kuna u Srbu ove godine...Svakome je jasno da zbog korupcije imamo PDV od 25% umjesto, recimo, 17% – jer osiromašeni građani moraju financirati vladajuću komunističku zlatnu mladež. Naravno da korupcija nije ni lijeva ni desna – ona je zlo protiv kojeg se ima boriti svatko od nas. Jesmo li na strani prava i pravde, ili na strani korupcije i nepravde.Poručujem odgovornima da ću sve učiniti da rasvijetlim ove protuzakonite radnje i rabote, ako bude potrebno internacionalizirat ću ovaj slučaj, i obratiti se europskim institucijama – jer borba za pravdu i vladavinu prava nema alternativu.” Eto,zato ju se medijski ignorira i stvara, istvarat će se i dalje od nje babarogu,ništa nije slučajno.

MM
mmaraci4
12:01 04.09.2020.

Vidim ja da ona postavlja "nezgodna pitanaj" u Saboru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije