Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKRILI JE U PROSTORU ZA REZERVNI KOTAČ

Ovo je radioaktivna glava gromobrana koju su trojica Hrvata pokušala prošvercati u Hrvatsku iz Srbije

Foto: Carinska uprava Srbije
1/3
07.03.2023.
u 14:37

Uprava carine objavila je tako kako se prilikom izlazne kontrole automobila njemačkih registarskih oznaka oglasio alarm detektora radioaktivnosti, što je bio povod da carinici obave pregled vozila

Trojica hrvatskih državljana uhićena je na graničnom prijelazu Bezdan nakon što je otkriveno kako su pokušali unijeti radioaktivnu glavu gromobrana, potvrdila je ovoga utorka policija, a Carinska uprava Srbije objavila je i fotografiju predmeta.

Uprava carine objavila je tako kako se prilikom izlazne kontrole automobila njemačkih registarskih oznaka oglasio alarm detektora radioaktivnosti, što je bio povod da carinici obave pregled vozila, prenosi Blic.rs.

''Tada je u prtljažniku, u prostoru za rezervni kotač, pronađena neprijavljena metalna glava gromobrana i uređaj za mjerenje sastava metala, na što je reagirao ručni detektor za mjerenje ionizirajućeg zračenja'', potvrdili su. Srpska Inspekcija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost i zaštitu, kao i Uprava za radijaciju i nuklearnu sigurnost odmah su bile obaviještene, dok su nadležne službe preuzele spornu glavu gromobrana. ''Svi službenici koji su toga dana radili na spomenutom prijelazu odmah su upućeni na liječnički pregled, bez obzira na to što nisu pokazivali nikakve simptome izloženosti zračenju'', napominju iz srpske Carinske uprave. 

''Napominjemo da carinska služba koristi stacionarne monitore i ručne detektore za mjerenje ionizirajućeg zračenja za otkrivanje i sprječavanje nedopuštenog prometa radioaktivnih i nuklearnih materijala na graničnim prijelazima'', dodali su. Konzulat RH u Subotici nije dobio službenu obavijest o ovom slučaju, niti je zatražena reakcija diplomatsko-konzularnih službi Veleposlanstva Hrvatske, potvrđeno je ranije Hini u hrvatskom konzulatu u Subotici.

 

Komentara 8

DU
Deleted user
16:34 07.03.2023.

A Hrvati su vjerojatno, Jovan, Aleksandar i Dean.

JO
JOZO
14:57 07.03.2023.

Nije mi jasno gdje to upotrijebiti i kome to uopće treba. Čemu taj šverc?

Avatar fidelio
fidelio
15:34 07.03.2023.

Zelimo nasim sugradjanima ugodan produljeni boravak u institucionalnom smjestaju u Srbiji. Po mogucnosti pronaci im i trajni smjestaj na podrucju gdje je nabavka predmeta izvrsena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije