Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJJAČA JAPANSKA

Objavljen popis najmoćnijih putovnica na svijetu: Evo na kojem mjestu se nalazi Hrvatska

Ilustracija putovanja
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
09.07.2020.
u 09:54

Indeks, objavljen u utorak, temelji se na podacima Međunarodne udruge za zračni prijevoz (IATA) i daje podatke o tome koju razinu pristupa nudi svaka putovnica te koje su vize potrebne.

Japanska putovnica omogućava pristup najvećem broju svjetskih odredišta bez vize, pokazuje indeks putovnica koji je objavila britanska odvjetnička tvrtka Henley & Partners.

Ljudi koji posjeduju japansku putovnicu mogu ući u 191 zemlju bez vize, ili ju dobiti prilikom ulaska.

Indeks, objavljen u utorak, temelji se na podacima Međunarodne udruge za zračni prijevoz (IATA) i daje podatke o tome koju razinu pristupa nudi svaka putovnica te koje su vize potrebne.

Singapurska putovnica zauzela je drugo mjesto, a nudi ulazak bez vize u 190 zemalja. Nakon nje slijede njemačka i južnokorejska koje omogućavaju ulazak u 189 zemalja.

Imati japansku putovnicu uvijek je bilo korisno - prije je bila na drugom mjestu. Po japanskoj vladi, to odražava dobar međunarodni imidž zemlje, treće najvećeg gospodarstva i jedne od najsigurnijih zemalja.

Prilikom rangiranja putovnica nisu uzeta u obzir trenutačna ograničenja putovanja zbog pandemije koronavirusa.

Dok su japanski turisti među onima iz 14 zemalja koji od 1. srpnja mogu ponovno putovati u EU, ograničenja ulaska i dalje su na snazi za na primjer Sjedinjene Države, čija je putovnica na sedmom mjestu.

Hrvatska putovnica je na 19. mjestu i s njom se može putovati bez vize u 170 zemalja.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
10:09 09.07.2020.

Pristojno. Usporedbe radi (i mnogih komentatora koji ovih dana hvale događanje naroda) srpska je na 40. mjestu, a BiH na 52.

SI
sisavac
10:24 09.07.2020.

najjača putovnica je stanje na računu, s milijunima ulaziš kud poželiš i kako dugo. ako imaš zbilja puno novca, onda te i moljakaju da k njima dođeš. eu ima skoro 30 članica, znači ne treba viza a ni putovnica, p bi bio red izbaciti te međusobne odnose iz ovih brojaka. nama i svima eu država to znači smanjivanje broj država za 26... a kako država ima više od 200, lista se bude malo izmijenila..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije