Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napetost

"Objavite javno i registar dužnosnika iz tzv. RSK"

prosvjed
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
20.04.2010.
u 13:09

Okupljenima u Kistanjama smeta što srpska manjina želi preimenovati Ulicu hrvatskih branitelja i druge ulice. Odnosi se namjerno zaoštravaju, drže neki.

- Pozivamo predsjednika RH dr. Ivu Josipovića da javno objavi registar aboliranih pripadnika vojske tzv. Republike srpske krajine, policije, političara i dužnosnika tzv. RSK. Neka se objave njihova imena, nazivi postrojbi kojima su pripadali i dužnosti koje su obavljali - predložio je jutros u središtu Kistanja Tomislav Čolak, čelnik Koordinacije braniteljskih udruga hrvatskoga kraljevskog grada Knina.

Taj je zahtjev uz pljesak i uzvikivanje "Hrvatska, Hrvatska" glasno odobrilo tridesetak članova braniteljskih udruga i mještana Kistanja, okupljenih kod mjesne crkve i Ulice hrvatskih branitelja.

Upravo je ta ulica, odnosno nakana predstavnika srpske manjine da tu kistanjsku prometnicu preimenuju u Ulicu Mirka Korolije, a Starčevićevu ulicu u Ulicu Steve Perića (časnika JNA) razljutila članove ove koordinacije.

- Što im smeta Ulica hrvatskih branitelja? Pa branitelji su doveli do toga da se Srbi vrate u ove krajeve. A što radi ova Općina Kistanje? Umjesto da asfaltiraju ceste po Kistanjama, oni im mijenjaju imena. Suludo je uopće da takva općina postoji, bilo bi bolje da ugase općinu u kojoj se troši tri, četiri milijuna kuna. Pozivamo Kosoricu i predsjednika Ivu da ugase općinu. A za plaću načelnika od 10 i pol tisuća se zna: nagrađen je za zasluge - kazao je Petar Glasnović iz kistanjske udruge "Sveti Sebastijan".

U Kistanjama ima i onih koji smatraju da se tamošnji odnosi zaoštravaju ‘'s nečijom namjerom’', kako je poznato da političari iz SDSS-a i HDZ-a odavno dobro surađuju, te kako je za glavninu žitelja od preimenovanja ulica i raspirivanja međunacionalnih razmirica važnije omogućiti gospodarske uvjete za dostojanstven život u tom dijelu Hrvatske.

Komentara 13

ZV
zvon
14:07 20.04.2010.

Pa zar je objava registra iz RSK isto kao i objava hrvatskih branitelja? Jel se imamo cega sramiti? Onaj koji je sudjelovao casno se nema cega sramiti.

Avatar zanusi13
zanusi13
13:25 20.04.2010.

Zašto da ne, u svakoj normalnoj zemlji imena pojedinaca koji su dobili predsjednički oprost dostupna su javnosti. Međutim, neće HDZ zbog frustracija branitelja i građana ulaziti u sukob sa svojim koalcijiskim partnerom...

OB
-obrisani-
13:31 20.04.2010.

Opet srbi zakuhavaju .ranje pa kada Hrvati reagiraju na bezobrazluk dići će se na zadnje noge i galamiti o ugroženosti. Sjatit će se hho, pusići,mesići i josifovići. Bezobrazluk od onih koji još uvijek ne prihvaćaju da im je Hrvatska domovina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije