Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMIŠLJATi prevarant

Objavio oglas da traži radnike pa im ukrao identitete

internet
Foto: Thinkstock
30.03.2015.
u 17:35

Dvoje 27-godišnjaka na taj su si način pribavili imovinsku korist od 100.000 kuna

Karlovačka je policija raskrinkala izvrsnu, no protuzakonitu "poslovnu" ideju dvojca kojom su lani pokrali 21 građanina i dvije tvrtke i oštetili ih za više od 100.000 kuna.  U svega nekoliko mjeseci sredinom 2014. napravili su, utvrdila je policija niz kaznenih djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka, računalnog krivotvorenja, računalne prijevare i krivotvorenja isprave.

Zbog toga je policija Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijedila i posebno izvješće. Naime, 27-godišnjaka se sumnjiči da je sredinom 2014. kao vlasnik obrta u zavodu za zapošljavanje objavio oglas za zapošljavanje radnika u svom obrtu te na taj način došao u posjed preslika osobnih iskaznica više građana. Navedene preslike neovlašteno je koristio zajedno sa 27-godišnjakinjom, zaposlenicom jednog telekomunikacijskog operatera, koju se, pak sumnjiči da je u informatički sustav tog operatera unosila podatke građana i na njihova imena sklapala zahtjeve za zasnivanje pretplatničkog odnosa, a nakon toga su zajedno krivotvorili njihove potpise.

>>Krađa identiteta: Životi upropašteni lažnim kreditima

>>Uhićen zbog računalne prijevare i krađe identiteta

Komentara 1

IV
Ivanveliki
17:58 30.03.2015.

Ma jel domisljat? Trpajte to u zatvor dok jos koga ne izvaraju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije