Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJA SE CIJEPLJENE PROTIV COVID-19

Obiteljskim doktorima cjepivo stiže u drugoj polovini siječnja

Krenulo cijepljenje protiv COVID-19 diljem Hrvatske
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
31.12.2020.
u 14:55

Jača medijska kampanja “Misli na druge. Cijepi se!” krenut će početkom siječnja. U prvoj fazi cijepit će se najugroženiji, a čim stignu veće količine cjepiva, pred kamerama će se cijepiti i članovi Stožera.

Jučer i danas nastavlja se cijepljenje štićenika domova za starije i nemoćne te zdravstvenih radnika koji rade u kontaktu s COVID pozitivnim pacijentima. Od 9750 doza Pfizer/BionTechova cjepiva koje je u prvoj pošiljci stiglo u Hrvatsku u subotu, u nedjelju je cijepljeno 1711 stanara u domovima i 443 zdravstvena radnika. Nuspojava nije bilo, osim dva slučaja blažih osipa u Zaraznoj.

Nove doze ovog cjepiva stižu ovaj tjedan – osam kutija s po 975 doza, ukupno 7800 doza. Sljedeći tjedan stići će još 18 kutija, najavio je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Prema planu cijepljenja, ove će se dvije prioritetne kategorije cijepiti u prvoj fazi cijepljenja, a nakon toga cjepivo će slati i u ordinacije liječnika obiteljske medicine kako bi oni krenuli s cijepljenjem sljedeće kategorije ljudi – starijih i onih s kroničnim bolestima. To će biti u drugoj polovini siječnja.

VIDEO: Branka Aničić prva je osoba koja se cijepila

– Očekujemo da će do tada doći Modernino cjepivo, koje može stajati u običnim hladnjacima 30 dana, što će liječnicima olakšati primjenu. Dođe li više cjepiva, napravit ćemo punktove za cijepljenje i organizirati mobilne timove – najavio je i dodao da su obiteljski liječnici dobili i upute za korištenje Pfizerova cjepiva.

Jača medijska kampanja “Misli na druge. Cijepi se!” krenut će početkom siječnja. U prvoj fazi cijepit će se najugroženiji, a čim stignu veće količine cjepiva, pred kamerama će se cijepiti i članovi Stožera.

Komentara 1

EP
Epil
08:51 01.01.2021.

Misli na sebe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije