Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA TRAJEKTA

Obitelji nestalih u agoniji dok traje potraga: 'Donesite mi tijelo!'

trajekt
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
20.04.2014.
u 21:09

Ronioci su tijekom noći prvi put dobili pristup koritu trajekta pa su uspjeli izvući nekoliko tijela

Nastavlja se agonija obitelji putnika nestalih nakon nesreće južnokorejskog trajekta Sewol, koji je potonuo u srijedu. Od 476 putnika, većinom srednjoškolaca, i članova posade 244 ih se još uvijek smatra nestalima, iako se vjeruje kako su dosad već mrtvi.

Obitelji su se smjestile u sportskoj dvorani na južnom otoku Jindo, blizu kojeg se dogodila nesreća. Među njima je i Kim Ha-na, čiji je 17-godišnji brat Kim Dong-hyup jedan od nestalih. Kim Ha-na kaže da ne može spavati ni jesti te da je proganja glas njezina brata.

Članovi obitelji nestalih, nezadovoljni potragom i istragom nesreće, danas su se nakratko sukobili s policijom kad ih je stotinjak pokušalo mostom napustiti Jindo kako bi otišli prosvjedovati u Seoul. Policija im je prepriječila put, a prosvjednici su se nakon nekog vremena vratili, prenosi Reuters.

- Donesite mi tijelo - kroz suze je molila Bae Sun-ok, čije je dijete među nestalima, dok su je policajci tješili.

Ronioci su tijekom noći prvi put dobili pristup koritu trajekta pa su uspjeli izvući nekoliko tijela, čime se danas broj poginulih povećao za 25, na 58.

Obalna straža objavila je nove transkripte komunikacije broda i kontrolora koji otkrivaju da je na mostu broda nakon prevrtanja zavladala panika.

Južnokorejski tužitelji danas su rekli kako žele produžiti pritvor za kapetana broda Leeja Joon-seoka i dvoje članova posade, koji su uhićeni jučer. Policija im je odredila pritvor od deset dana, tužitelji još deset, a ako novi zahtjev bude odobren, bit će u pritvoru 30 dana. Tužitelj Yang Joong-jin na konferenciji za novinare je rekao kako su neki članovi posade priznali da nisu prošli kroz sigurnosnu obuku.

>> Članica posade Sewola tijekom nesreće prvi put upravljala brodom

>> Uhićen kapetan potonulog trajekta koji je među prvima napustio brod

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije