Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uređenje kupaonice

Obitelji Matijević treba pomoć kako im ne bi oduzeli i drugo dijete

slobodan matijević
Goran Ferbežar/Pixsell
11.02.2013.
u 12:46

U redovitim nadzorima rekli su nam da je dom prikladno uređen, sve je čisto i uredno jer smo se zaista potrudili, a pomogli su i prijatelji, ali nedostaje kupaonica, kaže Elizabeta Matijević.

Elizabeta i Slobodan Matijević iz Antinske Mlake kod Vinkovaca očajni su jer nakon što im je prije tri godine oduzeto dijete jer mu nisu mogli pružiti primjerene uvjete stanovanja pa je udomljeno, sada im prijeti isto i za drugo dijete rođeno u prosincu 2011.

Oni vrlo teško žive od plaće supruga koji radi na imanju poljoprivrednika iz Antinske Mlake koji im je ustupio svoju staru i trošnu kuću gdje stanuju, ali zbog neimaštine nisu uspjeli urediti kupaonicu. U prosincu 2011. Centar za socijalnu skrb Vinkovci htio je Elizabeti Matijević oduzeti tek rođeno dijete još u vinkovačkom rodilištu jer uvjeti stanovanja nisu primjereni za malo dijete. Ipak, Centar je popustio i dopustio da dijete odgajaju u tim uvjetima, ali je redovito provodio nadzor provjeravajući jesu li uredili kupaonicu.

– Mi jednostavno nemamo novca da bismo uredili kupaonicu, a Centar to od nas traži. U redovitim nadzorima rekli su nam da je dom prikladno uređen, sve je čisto i uredno jer smo se zaista potrudili, a pomogli su i prijatelji, ali nedostaje kupaonica. Strahujemo da će nam oduzeti i drugo dijete i zato smo očajni i molimo dobre ljude da nam pomognu kako bismo uredili kupaonicu – kaže Elizabeta Matijević (23).

Ako netko može i želi pomoći mladoj obitelji Matijević, neka nazove broj 032 580 385.

>>Matijina majka: Prikupili smo dosta. I druga djeca trebaju pomoć

Komentara 7

CH
chemica
13:10 11.02.2013.

Ovim mladim ljudima je trebalo NA VRIJEME pomoći. Sada je prekasno. Državu bi puno manje koštalo da im je besplatno podijelila kondome i naučila ih kako da se njima koriste. Ovako...Sirotinja rađa novu sirotinju, a "vrijedne" tete iz Centra za socijalnu skrb moraju raditi prekovremeno. Ma bolje da im oduzmu i to dijete pa da živi dostojno ljudskog bića. S kupaonom! A bog te mazo. Kakvog li "civilizacijskog dostignuća"...

NJ
njičsa
13:13 11.02.2013.

Potpuno se slažem sa vama DaneG. I uvijek se napenale na poštene i skromne, a one koju maltretiraju djecu ne vide i ne žele se sa njima baktati. Jeftinije je urediti kupaonicu koja će trajati godinama nego plaćati udomitelje ili domove i traumatizirati ljude i dječicu.

Avatar DaneG
DaneG
12:57 11.02.2013.

Ovim mladim ljudima treba hitno pomoći. Nije mi jasno kako se državi isplati oduzimati im djecu i plaćati udomiteljima svaki mjesec za to što drže djecu kod sebe umjesto da roditeljima u ovakvoj situaciji priskoči u pomoć i omogući imm bolje uvjete za brigu o djeci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije