Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRENULA HUMANITARNA AKCIJA

Obitelj sa sedmero maloljetne djece u požaru ostala bez kuće kupljene na kredit: 'Čula sam pucketanje...'

Izgorena obiteljska kuća
Screenshot/RTL
25.01.2024.
u 21:20

Neslužbeno je uzrok požara bilo zapaljenje dimnjaka, no još se čekaju rezultati policijskog očevida. Za veliku obitelj pokrenuta je humanitarna pomoć.

Strašan požar sinoć je progutao obiteljsku kuću u mjestu Okešincu u općini Križ u Zagrebačkoj županiji. Roditelji i sedmero djece, u dobi od godinu dana do 14 godina, tako su ostali bez doma.

Otac Alen Tomašić bio je na poslu kada je požar krenuo, a u kući su bili njegova supruga i troje djece. Nakon što je začula pucketanje i osjetila dim, izvela je djecu iz kuće. Nazvala je vatrogasce i zamolila susjede da joj pomognu. Neslužbeno je uzrok požara bilo zapaljenje dimnjaka, no još se čekaju rezultati policijskog očevida.

- Netom nakon ove nezgode, otprilike sat i pol nakon požara došli su kod nas u općinsku upravu, gdje smo im odlučili ustupiti stan u vlasništvu općine Križ kako bi ih zbrinuli za prvu ruku. Ne radi se o nekom velikom prostoru iako se radi o deveteročlanoj obitelji Međutim, u svakom slučaju mislim da će im za prvu ruku dobro pomoći. Od ranih jutarnjih sati službe su angažirane da se taj stan osposobi i na taj način da im za prvu ruku pomognemo maksimalno koliko možemo - kazao je za RTL Marko Magdić, načelnik Općine Križ.

"Čula sam pucketanje kod vrata od tavana, ali sam mislila - nema što pucketati. Kad sam otvorila vrata, sam je plamen krenuo prema meni. Krenula je buktinja. Zatvorila sam vrata, otišla do boravka i uzela troje najmlađe djece koja su tad bila u kući. Iznijela sam ih vani i vratila se u boravak po mobitel da mogu zovnuti vatrogasce. A oni su se tako preplašili da su krenuli nazad za mnom. Brzo sam otišla do susjeda da mi pričuvaju djecu da ja bar uzmem neke stvari iz kuće, da bar nešto uspijem spasiti. Hvala ljudima što su mi pomogli", kazala je za RTL Ivana Tomašić.

VEZANI ČLANCI:

Djeca se trenutno nalaze kod djeda i bake, a općina im je, govori, Alen Tomašić, dodijelila jedan manji stan gdje će biti privremeno. U kući su najprije bili podstanari, a onda su digli kredit i kupili je.

Kako je krenula humanitarna akcija da se pomogne obitelji, Alen vjeruje da će je uspjeti obnoviti. "Uz pomoć dobrih ljudi ćemo uspjeti", kaže Tomašić, dok njegova supruga Ivana kroz suze zahvaljuje svima: "Toliki odaziv, svi žele pomoći. Stvarno svima hvala."

Obitelji možete pomoći uplatom na račun oca Alena Tomašića - IBAN: HR9623400093206270451.

VIDEO Veliki požar na sarajevskoj tržnici Heco

Komentara 3

MK
MKinkognito60
22:06 25.01.2024.

Mene je strah kako će netko u socijalnoj službi vidjeti priliku za usrećiti nekog profesionalnega udometelja i obitelji nanijeti još boli.

Avatar Bill Carson
Bill Carson
21:27 25.01.2024.

Zanimljivo kako kod nas obitelji najslabije platežne moći imaju najviše djece. Čovjek bi rekao da što manje novca imaš, želiš manje usta za hraniti i tijela za oblačiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije