Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRDE DA SE MORAO CIJEPITI

Obitelj Rožić tvrdi da je član obitelji preminuo zbog nesavjesnog liječenja, najavili tužbe

Split: Ispred KBC Split odrzan prosvjed podrske zdravstvenim radnicima
Miroslav Lelas/PIXSELL
10.11.2021.
u 11:23

Ivana Rožić navodi da su liječnici na Hitnom prijamu na nalazu naveli apaziju, što je jedna od najčešćih nuspojava moždanog udara, a u nalazu su napisali "da je njegov neurološki status nemoguće ispitati zbog nesuradljivosti".

Obitelj Rožić iz Kaštel Sućurca tvrdi da su propusti zdravstvenih djelatnika KBC-a Zagreb i Split su doveli do smrti Josipa Rožića. Na konferenciji za medije rekli su da je Josipu Rožiću bilo rečeno da se mora cijepiti ako želi nastaviti liječenje. 

– Josipu Rožiću postavljen je uvjet da se cijepi, jer ako se ne cijepi protiv korone, prekinut će njegovo liječenje. Preminuo je zbog lošeg zdravstvenog sustava, ucjene, liječničkog nemara i pogrešnog liječenja. Imao je samo 57 godina – rekla je njegova kći Ivana i dodala: – Mama i ja držale smo tatin nalaz na kojem je točno bilo jedino njegovo ime i prezime. 

Kćer je objasnila da je njezin otac bio hematološki bolesnik od 2018. godine – u početku se liječio u KBC-u Split, a kasnije i u Zagrebu, piše Dnevnik.hr. 

– U lipnju prošle godine dobio je lijekove koji su njegovu bolest stavili pod kontrolu. U travnju ove godine otišao je u Zagreb da primi dogovorenu imunoterapiju. Taj dan njegov liječnik odbio je dati mu imunoterapiju i rekao mu je da se vrati nakon cijepljenja – objasnila je Ivana Rožić i navela: – Izabrao je život jer je želio živjeti, a na kraju je dobio smrt. 

Na konferenciji je rečeno da se cijepio 23. travnja i da mu je četiri dana kasnije pozlilo te se srušio i ostao paraliziran. 

Ivana Rožić navodi da su liječnici na Hitnom prijamu na nalazu naveli apaziju, što je jedna od najčešćih nuspojava moždanog udara, a u nalazu su napisali da je njegov ''neurološki status nemoguće ispitati zbog nesuradljivosti". 

Obitelj tvrdi da je njihov otac i muž dvanaest sati ležao bez pretraga umjesto da mu je napravljen CT mozga.

– Pravu dijagnozu i tatin uzrok smrti ne znamo jer mu nikada nisu napravljene odgovarajuće pretrage s obzirom na njegovo stanje –  kazala je i navela je da nitko njegovo stanje nije htio povezati s cijepljenjem, nego su im rekli da je COVID pozitivan.

– Iako nije imao ni jedan jedini simptom korone nego je imao iznenadni neurološki poremećaj koji je nastupio četiri dana nakon cijepljenja – izjavila je njegova kći, piše Dnevnik.hr. 

Obitelj želi istinu i ispriku te su najavili da će podnijeti kaznene prijave i civilne tužbe protiv odgovornih. 

Komentara 8

BT
BTW
11:52 10.11.2021.

Mene je sram i neugodno ovo čitati jer radim u zdr. sustavu ali srećom ne u toj i takvoj bolnici. Iskrena sućut obitelji!

Avatar Rudar19
Rudar19
12:37 10.11.2021.

Ivana iskrena sućut tebi i tvojoj obitelji

DU
Deleted user
12:01 10.11.2021.

Na žalost ovo je pravi prikaz hrvatskog javnozdravstvenog sustava. Žalim svaku osobu koja mora koristiti njihove usluge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije