Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obitelj razočarana

Obitelj Purda: Očekivali smo Tihomira kod kuće do vikenda

\'UNUTRASNJA  06.12.2011. VUKOVAR - Tihomir Purda  Branimir Bradaric/Vecernji list\'
Branimir Bradarić/VLM
14.01.2011.
u 13:10

Sud BiH odlučio je od pravosudnih tijela Republike Srbije zatražiti službenu potvrdu da Purdin spis ustupaju hrvatskom pravosuđu.

Vijest iz Sarajeva da sud BiH odbija ukinuti pritvor i pustiti na slobodu vukovarskog branitelja Tihomira Purdu, uhićenoga 5. siječnja zbog srbijanske optužnice za ratni zločin, razočarala je suprugu Slobodanku i njihovo troje djece.

Slobodanka Purda: Sve što se događa saznajem od novinara

 – Razočarali smo se jako. Rečeno nam je da će Tihomir u četvrtak ili najkasnije u petak, ali svakako prije vikenda, biti pušten iz zatvora i prebačen u Hrvatsku. Sada čujemo da neće, nego da će ga pustiti sljedeći tjedan. Najgore mi je što me nitko ne zove da mi kaže što se događa i sve doznajem od novinara. Kao da ne postojim niti se mene i moje djece sve ovo tiče – rekla je Tihomirova supruga Slobodanka kojoj se iz glasa jasno prepoznavalo razočaranje.

Kaže da bi vrlo rado otišla preko vikenda do Zenice da vidi supruga, ali da ni o tome nema dovoljno informacija.

 – Nitko mi nije rekao mogu li doći do njega u zatvoru i smije li on uopće primati posjete. Nije mi rečeno ni kad su posjeti. Nemam auto, ali snašla bih se nekako da odem do Zenice. Kad bolje razmislim, nije mi ništa rečeno. Ima svakako i moje krivice, ali treba znati da sam u šoku i da se ne sjetim svega. Gotovo da i ne spavam zbog svega toga što nam se događa posljednjih desetak dana. Uz to, imam troje djece o kojima se moram brinuti, a i četvrto je na putu, dodaje Slobodanka.

Sud BiH odbio ukinuti pritvor Tihomiru Purdi

Sud BiH odbio je ukinuti pritvor i pustiti na slobodu vukovarskog branitelja Tihomira Purdu, koji je zbog srbijanskih optužbi za ratne zločine uhićen na bosanskohercegovačkoj granici 5. siječnja.

U sudu nisu željeli obrazložiti ovu odluku, ali od Purdina odvjetnika Josipa Muselimovića doznajemo da je Sud BiH odlučio od pravosudnih tijela Republike Srbije zatražiti službenu potvrdu da Purdin spis ustupaju hrvatskom pravosuđu.

– Također će i od pravosudnih tijela RH tražiti potvrdu da je taj predmet prihvaćen u proceduru. Kada će sud BiH dobiti te potvrde, ovisi od koordinacije dva resorna državna ministarstva, ali kako je potpisan međudržavni sporazum, to ne bi trebalo trajati dugo – kazao je Muselimović za Večernji list.

Ključne riječi

Komentara 130

OB
-obrisani-
19:28 14.01.2011.

14.01.2011. u 19:24h naroz je napisao/la: Ja sam hrvat ____________________________________________________ Lažeš kao i svi vlaško-srpsko-turski opančari.

KU
kurcula.
15:05 14.01.2011.

hteo bih da vam kažem da srbi koji vređaju po ovim hrvatski forumima nisu ništa drugo nego nevaspitani banditi ....... Mogu da rezonuju kako žele, ali nije lepo da vređaju na hrvatskim forumima.... to je kao da ti neko dođe u kuću i vređa te......

OB
-obrisani-
16:25 14.01.2011.

pravda je spora ali dostizna...domobrani,mrs u bajbok za do kraja zivota... http://www.youtube.com/watch?v=l_tVZv_3ZYM

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije