Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE ODGOVORE
Povratak na članak

Obitelj Hrvata koji je u Njemačkoj preminuo od Covida-19: 'Zataškavaju se okolnosti smrti'

- Moja obitelj i ja nakon godine dana ne znamo iz kojeg se razloga tako dugo čekalo da se mog oca vodi u bolnicu te što se točno dogodilo jer je on iz Hrvatske otišao posve zdrav, a u domovinu se vratio u lijesu – ogorčena je kćer Ivana

Komentari 17

PJ
pjer1963
19:32 12.10.2021.

Moje saucesce za smrt oca, ali ne razumijem zasto se problem trazi u Njemackoj. Otac je obolio od corone ,nazalost sa smrtnim ishodom. U Njemackoj su mu pokusali spasiti zivot u jednoj bolnici, helikopterom ga prebacili u drugu bolnicu sto pokazuje da im je nije bitno sto dolazi sa jugoistoka Evrope. Za sve probleme obratite se Slovenskoj firmi, jer su nijemci napravili sve sto je u njihovoj moci.

VL
Avatar sluganski_svakidan
sluganski_svakidan
19:36 12.10.2021.

Gospođo Ivana koja to firma u Hrvatskoj vodi svoje radnike u bolnicu kada se razbole? Koja to firma u Hrvatskoj ima za dokazivati gdje se njihov djelatnik zarazio koronom? Puno nebuloza. Jesu li ve potekle od gospođe Ivane ne znam.

VL
LE
Lezerni
19:18 12.10.2021.

Na bausteli mozes navuci razne bolestine, pa se ne moze sa sigurnoscu reci da je bio zdrav. Medicinska dokumentacija? Nalaz patologa? Ovo je laz, obdukcije su jos uvijek zabranjene!

VL
ZA
zagabria111
18:57 12.10.2021.

Upozorenje lakovjernima koji misle da vani teče med i mlijeko, kao što se često piše po hrvatskim komentarima i forumima. Težak je to kruh i opasan, bio oduvijek a i danas je. Jedno su lijepe brošurice a drugo je sudbina balkanische gastarbajtera koja je ista kao i nekad, zajedno sa pravima

VL
NO
nogogaz
19:15 12.10.2021.

Bio je bolestan i cekao da ga šef gradilista odveze u bolnicu na pregled!? Umrl od COVIDa a firma bi morala objasnit obitelji kako i gdje sa zarazio? Bolnica i firma krivi jer nema njegovih dokumenta?! A prijatelji balkanci kojii su ga doveli u bolnicu nemaju pojma gdje mu je novcanik? Ali Istina je, kako u njemackoj mnogo naših Hrvata radi na crno, kako bi primali novcanu pomoc, djecji doplatak i ostalu socialu. Nije samo slucaj, da je u statistici kriminala medju migranitmau njemackoj, CRO dve bliže turskoj...

VL
Avatar Svračak
Svračak
05:34 13.10.2021.

Čovjek je umro i ne treba praviti cirkus oko toga. No odrastao čovjek u tim godinama sam odgovara i brine se za svoje zdravlje. Dok sam radio i dolazi prehlađen i šmrcav na posao kao i gotovo svi zaposleni nikada me nitko nije slao doktoru i doma da se izliječim.

VL
FZ
Fanto.zg
05:53 13.10.2021.

Kao radnik iz slovenske firme koji radi u Njemačkoj nemaš nikakvih prava ni povlastica osim na hitnu medicinsku pomoć. Zataškavanje je vjerojatno zbog same prijave radnika jer se plača dvostruki porez I u Sloveniji i u Njemačkoj pa je vjerojatnoo prijavljen na kraće radno vrijeme da se plača manji stojer . Sve vezano oko bolnice i troškova liječenja i prijevoza je na vlastiti trošak jer nema punu prijavu . Žalosno ali još jedan način na koji ex Yu poslodavci zanimaju radnika .

VL
AA
aabbcc
21:04 12.10.2021.

Svaka ozbiljna bolnica mora imati protokol lijecenja i isti na zahtjev pacijenta dati, dostaviti pacijentu ( ili na trazenje obitelji) pri otpustanju iz bolnice.

VL
Avatar spin
spin
21:01 12.10.2021.

Vidiš kako Švabo naplaćuje svaki korak koji je poduzeo u liječenju gastarbeitera premda bi ti ljudi tamo trebali biti osigurani i imati sva prava kao i Švabe. A kako se ponaša naša rastrošna država koja nema ni 10% bogatstva Njemačke, kad se Njemački turist izgubi u vrletima Velebita ili Biokova i zaglavi da ga moraju spašavati, također helikopterima naše službe spašavanja i medicinari? Sve je licemjernom i proračunatom Švabi besplatno. Zato Švabo ima, a Hrvat nema.

VL
AC
acer
21:13 12.10.2021.

Danas je jedino Skandinavija Europa, ovo ostalo (Njemačka, Austrija...) treba zaobilaziti u širokom luku.

VL
IV
IvanSplit
19:45 12.10.2021.

Puno nasih misli kad odu na zapad cekaju ih tamo ministarske fotelje. . U njemackoj imaju dovoljno svojih prvo njihovi dobiju bolje poslove zatim stranci. Nepitate dali si balkanac ili Tamilac za njih su stranci svi isti. Sto je korektno...Tamo radis osam sati i zaradis nije ni tamo bajno ali boje nego kod nas nemjerivo, Ne znam ali kod njih medicina dobro funkcionira sve snosi osiguranje mozda nije bio nesretni covik prijavljen..Kad sam bija u Rusiji,e tamo vas nitko ne pita ko si i stasi ali vole slavenske nacije.Svaka im cast i njihovoj medicini odgovornost i disciplina ne gledaju jesli stranac ili domaci cak sto vise..Bog im pomoga slava im.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.