Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Određene jamčevine

Obitelj Franjić sudu dala izjave Ive Sanadera, S. Mesića...

Sanader
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
06.03.2015.
u 17:00

DORH se pojavio na sudu s pravomoćnim presudama počiniteljima atentata u kojima je očito da je riječ o zločinu iz koristoljublja

O tome je li likvidacija Ive Pukanića u listopadu 2008. u kojoj je kao koletaralna žrtva ubijen i Nikola Franjić teroristički čin, što smatra Franjićeva obitelj, ili se radi o ubojstvu iz koristoljublja, što je stajalište Državnog odvjetništva, nastavilo se jučer raspravljati na Općinskom sudu u Rijeci. Franjićeva obitelj od države traži naknadu štete od milijun i pedeset tisuća kuna smatrajući je odgovornom za štetu u čistom terorističkom činu.

Obje su strane pred suca Damira Vinketu podastrle svoje dokaze, tužiteljstvo u ime države pravomoćne presude počiniteljima atentata iz kojih je razvidno da je riječ o ubojstvu Pukanića i Franjića iz koristoljublja, a druga strana snimke emisija komercijalnih i javnih televizija s izvještajima o događaju i izjavama čelnika države u to vrijeme, premijera Ive Sanadera, predsjednika Stipe Mesića, predsjednika Sabora Luke Bebića i čelnika oporbe Zorana Milanovića, koji su u istupima, tvrde, isticali da je eksplozija terorizam na koji će država odgovoriti izvanrednim mjerama. U snimkama se čulo da se za eksploziju govori i da se “ne zna je li u pitanju mafija, terorizam ili organizirani kriminal” , ali i da se “neće dopustiti da Hrvatska postane Bejrut”, iz čega je, rekao je punomoćnik obitelji Franjić, jasno da je cijela država tih dana bila na nogama i da je evidentno da je atentat u središtu grada bio usmjeren na zastrašivanje svih građana.

Za državu su izjave političara osobni stavovi, likvidacija je obračun između pojedinaca, nema potvrde da je počinjena iz političkih pobuda i nije imala za cilj zastrašivanje većeg broja građana.

>> Milovanoviću 40 godina za ubojstvo Pukanića, Joca Amsterdam oslobođen optužbi

Komentara 1

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
19:19 06.03.2015.

A cuj, niti SanadEr ne znate napisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije