Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆEN 23- GODIŠNJI PROVALNIK S CIGLOM

Obio prozor, ušao u kuću, nožem pretukao vlasnicu pa pobjegao

Foto: PU zagrebačka
1/2
25.03.2021.
u 10:11

Sumnjiči ga se da je između 24. i 25. veljače 2021.  došao do ljekarne u mjestu Gradec, gdje je razbio staklo, ušao u ljekarnu te ukrao razne lijekove i tehničku opremu, ukupno vrijedne 700 kuna.

Cigla je bila prikladni alat, kojim je kako se sumnja koristio 23-godišnjak, kojeg zagrebačka policija sada sumnjiči za više krađa i provala na području Vrbovca, a u jednoj od tih provala teško je ozlijedio, kako se sumnja, i ženu koja je spavala u kući u koju je provalio.

Sumnjiči ga se da je između 24. i 25. veljače 2021.  došao do ljekarne u mjestu Gradec, gdje je razbio staklo, ušao u ljekarnu te ukrao razne lijekove i tehničku opremu, ukupno vrijedne 700 kuna.  Dva dana ranije  između 22. i 23. veljače 2021. također u Gradecu, provalio je u trgovinu tako da je ciglom razbio staklo na vratima. Nakon što je  ušao u trgovinu, ukrao je cigarete vrijedne 3800 kuna.  

Nadalje, sumnja se da je 23. i 24. siječnja u Gradecu došao do obiteljske kuće na kojoj je razbio prozor, da potom ušao u kuću  te otuđio razna alkoholna pića, tehničke uređaje i pobjegao. Nakon nekoliko dana došao je opet na istu adresu gdje je na ulaznim vratima gospodarskog objekta, napravio otvor na vratima, ušao u prostor te otuđio razni alat, putne torbe, pegle i motorne flakserice. Šteta je  bila oko 4000 kuna.  Početkom travnja 2020.  u jutarnjim satima došao je do parkirališta poduzeća u Martinskoj  Vesi gdje je kamenom razbio staklo na automobilu zagrebačkih oznaka. Kroz otvor na staklu ukrao je 200 kuna te pobjegao.

Sumnja  se i da je prije godinu dana, 31. ožujka 2020. u 1.25 u Gradecu provalio u trgovinu iz koje je ukrao polog, poklon bon i cigarete, a šteta je bila 4.500 kuna. U svibnju 2020. pokušao je provaliti u jednu  trgovinu, no kako nije uspio, pobjegao je.  

Najbrutalniju provalu izveo je u travnju 2020. kada je oko 22.30 došao do obiteljske kuće u Gradečkom Pavlovcu. Popeo se na terasu kata gdje je kroz prozor koji je bio na kipu provukao ruku. Nakon što je otvorio prozor, ušao je u kuću. Spustio se u prizemlje kuće u kojem je spavala oštećenica.

Nju je buka probudila, a 23-godišnjak joj je tada prišao, nožem ju je više puta udario u glavu te ju je rukama hvatao za vrat, pri čemu mu  ju je  teško ozlijedio, nakon čega je pobjegao ništa ne ukravši.  U lipnju i rujnu 2020. provaljivao je u kuće, iz kojih je ponekad nešto ukrao, a ponekad ne, a sumnja se i da je u kolovozu 2020. provalio u ribičku kućicu u Potočecu iz koje je ukrao novac. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije