Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na trpinjskoj cesti

Obilježeno 20 godina od pogibije vukovarskog generala Blage Zadre

'G. BOJNIK BLAGO ZADRO,MARKO I JA'
' '
16.10.2011.
u 19:39

Zadro je bio zapovjednik Borova naselja i Trpinjske ceste, koja je njegovom zaslugom ponijela ime – Groblje tenkova.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju u Vukovaru i spomen-obilježju na Trpinjskoj cesti jučer je obilježeno 20 godina od pogibije Blage Zadre.

Ovaj jedini vukovarski general, kojega je postumno odlikovao F. Tuđman, poginuo je za jedne od akcija HV-a na križanju Vinogradske i Kupske ulice.

Do smrti Zadro je bio zapovjednik Borova naselja i Trpinjske ceste, koja je njegovom zaslugom ponijela ime – Groblje tenkova.

Komentara 16

GO
golo
20:42 16.10.2011.

jedan od mnogih hrvatskih vitezova koji su dali vrijeme tudjmanu i hrvatskome narodu da uspostavi vojsku i istjera srpskoga tiranina, kapa mu se mora skinuti , da je odlicje davao josipovic vjerojatno bio ga strpao u zatvor

JS
jsveric
20:43 16.10.2011.

Hvala njemu i svima koji su nam podarili slobodu i za nju žrtvovali najvrjednije što su imali- svoj život. Žalosno je što se takve stvari brzo zaboravljaju, a sloboda se uzima zdravo za gotovo...

SI
sinaj
20:34 16.10.2011.

Hvala mu i neka počiva u miru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije