Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neslužbeni početak Domovinskoga rata
Povratak na članak

Obilježena obljetnica ubojstva 12 hrvatskih policajaca u Borovu Selu

Tome krvavom danu, koji je označio i neslužbeni početak Domovinskoga rata, prethodilo je zarobljavanje dvojice policajaca koji su tijekom policijske ophodnje htjeli postaviti hrvatski stijeg

Komentari 24

FA
Fake
13:26 02.05.2016.

Pokoj vam duši,heroji naši.Laka vam hrvatska zemlja.

VL
Avatar MarkoHR
MarkoHR
13:06 02.05.2016.

Toliko o fašizmu i tzv. "antifašistima" koje predvodi PupAvac, ambasador velike srbije preskupo plaćen novcima hrvatskih građana.

VL
MI
Mimizo
13:29 02.05.2016.

ovo se nikad ne snije zaboraviti i stalno treba podsjećati na velikosrbsku agresiju na našu domovinu a pogotovo u školama da djeca znaju tko je bio agresor a tko žrtva

VL
ZZ
zztopigor
13:19 02.05.2016.

ne znam cemu ovo sve sluzbeno ili nesluzbeno......kad je poceo rat??? za mene je rat poceo onog trenutka kada je pala 1.barikada na Hrvatske prometnice.....sve ostalo su obmane. jEnEa je postala okupatorska vojska onog trenutka kada su MIGovi s Zeljaveve presreli helikoptere MUPa Hrvatske iznad Gospica 17.8.1990. sve ostalo smtram obmanama.

VL
Avatar juricamesko
juricamesko
15:31 02.05.2016.

veliko im hvala i da se nikada ne zaboravi podsjetiti mlade naraštaje s koliko smo nevino prolivene krvi platili svoju slobodu.

VL
CI
cinbenik
05:49 03.05.2016.

Netreba zaboraviti i cinjenicu,da je mirnom reintegracijon.Tudjmanizam legalizirao poCetnicene ustanke" i kao takvim ,pregovorima dao sva prava,a netreba zaboraviti ni pogreske HDZe stranke opasnih namjera, koja je upravo ovih dana istalirala i danas zabranjeni grb,zbog cega su i dobili naziv SONamjera i zbog cega im Racan napusti sabor.....Sve bi to jos i bilo OK,da Tudjmanizam nakon pada Vukovara nije promijenio grb u danasnji.....Velika odgovornost za stradanje ovih policajaca ,lezi na pogreskama laznog domoljzblja,a ubojstvo R. Kira ,vani debelo bacaju ljagu na Hrvatsku stranu,o cemu govori strana reportaza "Smrt Yugoslavije" gdje sa takodje osudjuje stranka opasnih namjera,a kod nas se o time suti,kao i o reportazama o ovoj nenarodnoj i nebiranoj vlasti u Hrvatskoj...Da ivako suludo Hrvati nebi nikada stradalu,treba istinom izaci o svemu,a ne samo " nesme nitko da nas bije" a poslije NATO navukose na sebe,,,,.Mudrist nije stanovala u Tudjmanizmu ,nazalost i nas i ovih stradalih.

VL
4M
4mazge
21:25 02.05.2016.

Pokojnicima nek je laka zemlja! Njihovim obiteljima neka Bog da snage! a Tepešu par centimetara visine....izgleda kao neki klinac u tom kaputu!

VL
Avatar juricamesko
juricamesko
15:35 02.05.2016.

nikoga od velikih antifašista da oda počast nevino stradalim od velikosrpskog fašizma.niti Milanovića niti Pupovca,nema Josipovića niti Vesne Pusić a kamo li Milanke Opačić i Vojislava Stanimirovića.čudan je taj njihov antifašizam.

VL
DU
Deleted user
15:45 02.05.2016.

Drugovi iz sdp-sdss-hns-a nisu željeli odati minutu počasti u Hrvatskom Saboru poginulim herojima! Nikad zaboraviti zločine četnika ni izdaju onih kojima je Hrvatska slučajna država.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:49 02.05.2016.

Zasto Kraljica Balkana nije dosla, a niti poslala izaslanika na godisnjicu Bljeska?

VL
AP
apolon
18:20 02.05.2016.

Izaslanik predsjednice general Markac na komemorativnom skupu u botovu selu rekao je da je politika detudmanizacije dovela zlo ....zlo koje nas razjedinjuje.

VL
Avatar BraBar
BraBar
03:47 03.05.2016.

'Novinar' Branimir Bradaric zlonamjerno izostavlja cijelu izjavu Steve Culeja. U prilog mojoj tvrdnji evo sto je gospodin Culej izjavio: poručivši kako žrtva dvanestorice redarstvenika treba biti zalog bolje budućnosti hrvatskih naraštaja, a ne, kako je ustvrdio, da se istina o njihovom ubojstvu od nekih ne cijeni niti poštuje, “pa čak i u Hrvatskom saboru”. “Ovdje je istina. U ovome selu. U ovom selu se dogodio neki novi Srb, ustanak nezaštićenog srpskog naroda. Od koga?”, zapitao je Culej spomenuvši kako se nedaleko spomenika dvanaestorici redarstvenika nalazi spomenik Vukašinu Šoškočaninu za kojega se smatra da je bio vođa srpskih paravojnih postrojbi u Borovu i sudjelovao u ubojstvu redarstvenika, zatraživši uklanjanje natpisa ispod njegovog spomenika na kojem piše kako se u Borovu “visoko srpske zastave viju, na srpskoj zemlji”. “Ono što piše je vrijeđanje hrvatske žrtve i svakoga Hrvata”, rekao je Culej." Zasto Bradaric i VL kriju istinu? Zar dvanestorica mucki ubijenih redarstvenika ne zasluzuje bolje? Na rramotu VL-u i 'novinaru' Bradaricu!

VL
DI
Diosiario
14:42 03.05.2016.

Ovo nije početak rata. Ovo je čin terorizma, i tako bi bio kvalificiran svugdje u svijetu. Hrpa bradatih paravojnih bandita napada policiju, to je akt terorizma i tako ga treba kvalificirati jer osim što je to točno po definiciji, to je i pravno bolje jer se na teroriste ne može primjeniti zakon o aboliciji. Da bi se ispunila definicija rata morate imati strateški pokret neke vojske. Dakle, Domoviinski rat počeo je 3. srpnja 1991. godine kad je 600 tenkova prešlo most na Batini i okupiralo Baranju, a sve prije toga je terorizam koji je predstavljao uvod u rat.

VL
DU
Deleted user
15:48 02.05.2016.

Ti i tvoji

VL
CI
cinbenik
05:34 03.05.2016.

Pokoj im vjecni.I za ovo stradanje Hrvata ,trebalo bi traziti pogreske i kod tadasnjih prestavnika Hrvata.....Tko je procijenio situaciju na terenu i koje snage treba poslati medju pobinjenikw i neprijatelje.....NarVno nitko,a mnogi se zakitise povlasticana zapovijedanja,a da nitko neispituje kolikoo je ono nanijelo stete ili koristi.....HDZe je dolaskom,odmah poceo sa nekim spiskovima za ostrel,puske i pozicije su dijeljeni samo HDZeovcima,a oni su isli i u policiju,neobuceni,a cesto da nisu sluzili ni JNA ili bili u Miliciji,pa tako nisu imali pojma o naoruzanjz a kamoli o procjenama situacije u kojij su se nasli.....Oni su poslani u sigurnu smrt.Opce je poznato da se Borivo poCetnicilo,naoruzalo i da je JNA polako postajala Srbska.Negreba zaboraviti ni totalno pogresne izjave i gledanje na stanje prvog presednika....Nemoze se zanemarivati cinjenice i samovolje pojedinaca,a poglavito ovekivati da ce Cetnici u B Selu fino primiti novoiataliranu policiju,i da je dovoljno samo ploslati jadnike u osinje gnijezdo......Cetnici znali za dolazak i napravili zasjedu,a nasi nisu imali pojma o zasjedi .....Kako je to bilo moguce.

VL
MA
Marko Antonije
08:53 04.05.2016.

Vi ste ANĐELI Hrvatske i spavajte mirno i spokojno.Spokoj vašim dušama .

VL
AP
apolon
18:24 02.05.2016.

Da nije to zlo moguce poremeceni vodja?

VL
DU
Deleted user
15:20 02.05.2016.

kada je službeno počeo ,i ko je hteo oružanim putem da se otcepi od legitimne države i ko su u stvari teroristi????????????????

VL
BU
busen
14:53 02.05.2016.

maloumnici

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.