Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na sisačkom gradskom groblju

Obilježena 32. obljetnica ustrojavanja 57. SAMB-a Marijan Celjak: Otkriven spomenik Majka hraniteljica

Sisak: Obilježena 32. obljetnica ustrojavanja prve dragovoljačke postrojbe
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
VL
Autor
hina
10.06.2023.
u 16:04

Na svečanosti u Kulturno-povijesnom centru, u ime premijera Andreja Plenkovića i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda govorio je državni tajnik Darko Nekić, koji je rekao da je ta brigada odigrala značajnu ulogu 1991. u obrani, a onda i 1995. u oslobađanju Banovine od velikosrpskog agresora.

Polaganjem vijenaca i zajedničkom molitvom kod središnjeg križa na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac u subotu je  obilježeno ustrojavanje prve dragovoljačke postrojbe u Republici Hrvatskoj, 57. samostalnog bataljuna Marijan Celjak. Prva dragovoljačka postrojba u Domovinskom ratu osnovana je 10. lipnja 1991. godine, a bataljunom je zapovijedao Antun Bobetko, dok je dozapovjednik bio Marijan Celjak koji je dao život za slobodnu Hrvatsku.

Na svečanosti u Kulturno-povijesnom centru, u ime premijera Andreja Plenkovića i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda govorio je državni tajnik Darko Nekić, koji je rekao da je ta brigada odigrala značajnu ulogu 1991. u obrani, a onda i 1995. u oslobađanju Banovine od velikosrpskog agresora. Župan Ivan Celjak istaknuo je kako danas imamo duboko u sebi pomiješane osjećaje ponosa, tuge i radosti kao i svaki put kada se obilježavaju važni datumi i događaji iz Domovinskog rata.

POVEZANI ČLANCI:

Ispred zgrade Kulturno-povijesnog centra otkriven je spomenik autora Stephana Lupina "Majka hraniteljica" koji simbolizira ženu, majku, koja je podnijela veliku žrtvu tijekom Domovinskog rata dok su u Parku dr. Franje Tuđmana upaljene svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

>> VIDEO Uzavrelo u Saboru, dio oporbe otišlo. Jandroković: 'Sidimo ovdje kod stola, vidim nema nas pola'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije