Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dani ponosa

Obilježena 19. obljetnica obrane Komletinaca i istočne Slavonije

komletinci (1)
Foto: Goran Ferbežar/Pixsell
1/3
04.12.2010.
u 15:49

Brojčano i tehnički slabiji branitelji uspjeli su odbaciti agresora i on više nikada nije pokušavao osvojiti Komletince iako je to bila strateški važna točka za daljnje napredovanje prema Vinkovcima i ovladavanje cijele istočne Slavonije.

KOMLETINCI - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestima pogibije nadomak selu i podno spomen-obilježja u središtu Komletinaca, danas je obilježena 19. godišnjica obrane ovog slavonskog mjesta kojim je obranjena i istočna slavonija.

U trosatnoj borbi protiv 12 oklopno-mehaniziranih brigada tkz. JA koje su prodirale iz tri smjera, poginula su 44 branitelja od kojih 22 pripadnika 105. bjelovarske brigade koji su iz dalekog bjelovarskog kraja došli braniti Komletince i bosutsku bojišnicu uz 109. vinkovačku, 3. i 5. gardijsku brigadu, pripadnike policije i HOS-a. Brojčano i tehnički slabiji branitelji uspjeli su odbaciti agresora i on više nikada nije pokušavao osvojiti Komletince iako je to bila strateški važna točka za daljnje napredovanje prema Vinkovcima i ovladavanje cijelog prostora istočne Slavonije.

Na spomen obilježja cvijeće i svijeće su položile majke i rodbina poginulih branitelja, suborci, predstavnici MORH-a i MUP-a, Bjelovarsko-bilogorske i Vukovarsko-srijemske županije, Grada Otoka, izaslanstva stradalničkih udruga. Komemorativni skup ispred spomen-obilježja je počeo malo prije 13 sati, upravo u vrijeme kada je prije 19 godina počeo opći napad na Komletince.

- Ovdje smo da odamo počast poginulim braniteljima, ali i da još jednom ponovimo ono što mi dobro znamo i što neki neće nikako prihvatiti, da je Hrvatska žrtva velikorspke agresije, da je vodila pravedan obrambeni rat i imala puno pravo braniti se od agresora - rekao je Tomislav Ivić, ministar Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a gardonačelnik Otoka Josip Šarić je podsjetio kako "ovog prostora ne bi bilo da nije ovih hrabrih momaka koji su položili svoje živote ili dio svoga tijela".

Komentara 1

DU
Deleted user
16:44 04.12.2010.

da otvorimo igru...cudno,nema jos petokolonasa da komentare clanka usmjere u smjeru kritike na HDZ,Tudjmana itd itd..sad ce oni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije