Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Položeni vijenci

Obilježen Dan državnosti u Vukovaru

Polaganje vijenaca u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
1/3
25.06.2014.
u 15:15

– Došli smo se ovdje pokloniti onima koje smatramo boljima od nas - poručio je Franjo Šoljić.

Polaganjem vijenaca podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata danas je obilježen Dan državnosti u Vukovaru. – Došli smo se ovdje pokloniti onima koje smatramo boljima od nas, odnosno, onima koji su dali svoje živote za stvaranje neovisne Hrvatske, rekao je tom prilikom predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić.

Dodao je i kako je primjetno da se ovaj blagdan slabije obilježava kao i da se na prste ruku mogu izbrojati istaknute hrvatske zastave po gradu. Govoreći o tome koliko su branitelji danas zadovoljni slikom Hrvatske Šoljić je rekao da uvijek može bolje. – Sada, u ovom trenutku, treba raditi na nečemu boljem. Mnogo je i dalje neriješenih pitanja u Vukovaru počevši od obnove do Mirne reintegracije, rekao je Šoljić. Župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić podsjetio je na 25. lipanj 1991.  godine kada je Sabor odnio odluku o razdruživanju od tadašnje države poslije čega je uslijedila agresija na Hrvatsku. – Dani su mnogi životi u obrani Hrvatske i oni su najzaslužniji zašto danas imamo neovisnu Hrvatsku. Gradimo Hrvatsku onako kakvu su oni željeli i zamislili. Mislim da to možemo snažnije i bolje, rekao je Galić.

>> Državni vrh položio vijence na Mirogoju, Milanović nije pružio ruku Bandiću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije