Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čelični sef iz ureda Ranka Savića ispraznili su u dvorištu

Obili odvjetnikov sef težak 120 kg i uzeli 550.000 kuna

sef
Ottone Novosel
19.11.2009.
u 22:21

Bio sam uvjeren da je sef dovoljna zaštita za novac koji vikendom nisam htio nositi kući – kaže R. Savić.

U ured poznatoga križevačkog odvjetnika Ranka Savića na Trgu Josipa Juraja Strossmayera tijekom proteklog vikenda zasad još nepoznati provalnici ušli su obivši stražnja vrata iz dvorišta i iz čeličnoga sefa ukrali 550.000 kuna.

Potvrdio nam je to danas sam odvjetnik napominjući da je novac bio za isplatu njegovim klijentima na ime dosuđene odštete za nesreće na radu.

Pronašli otiske

– Bio sam uvjeren da je sef dovoljna zaštita za novac koji vikendom nisam htio nositi kući, kako bih ga ovih dana mogao predati klijentima. To je očigledno netko dobro znao i provalio u ured preko dvorišnog ulaza – navodi R. Savić.

S obzirom na to da je blagajna teška 120 kilograma i da ju je trebalo prenijeti u ograđeno dvorište, provalnik zacijelo nije bio sam, što potvrđuju i iz križevačke policije koja je obavila očevid.

– Pronađeni otisci poslani su na vještačenje u Centar za vještačenje u Zagreb, a zasad se ne zna čiji su – ispričao nam je odvjetnik.

Poslužili se ljestvama

Provalnici su po svemu sudeći dobro poznavali stražnji ulaz u odvjetnički ured preko nekoliko susjednih dvorišta i zida, pri čemu su se poslužili i drvenim ljestvama iz odvjetnikova dvorišta.

Pritom su sa stražnjeg ulaza morali ukloniti i naslaganu hrpu stare arhive, a nesmetano su mogli odnijeti blagajnu u dvorište i obiti blagajnu.

Na raspolaganju su imali dva dana i dvije noći, a izvana se to nije moglo ni opaziti.

Istim putem kojim su došli u odvjetnikovo dvorište pokraj filijale Croatia osiguranja provalnici su se s plijenom i vratili jer u neposrednu susjedstvu nitko ne stanuje. Provala je otkrivena tek 
u ponedjeljak kad je zaposlenik ureda došao na 
posao.

Križevačkiodvjetnik Ranko Savić sumnja na moguće izvršitelje iz nedalekog susjedstva, a to provjerava policija.

Ključne riječi

Komentara 10

ZE
zepcanac
22:33 19.11.2009.

Lopov je svoga lopova opljackao! Iniko drugi!

MM
Mladen Miletić
23:59 19.11.2009.

istina_boli apsolutna istina koja boli nekoga.. Što je najbolje i kada ih uhvate onda je stvar ovisi o situaciji, uzeti im novac i čutiti ili ih dovesti pred sud. To je zna se mnogi super žive od onih koji kraduradu i drugima dosta dadu... Zato im se obeča manja kazna prije van na nove podhvate...

OB
-obrisani-
00:47 20.11.2009.

Koliko je meni ponato da se lova proslijeđuje klijentima preko tekućih ili žiro računa, a doma se nosi samo ako se želi nešto smutiti i izlevatiti porez i klijenta. Koliko li si ti odvjetnoče na tu lovu platio harača? Neka su te munuli za perje i treba ti tako kada nikada niti ijednomm klijentu nisi izdao račun za svoje navodne usluge Tko je gori od kriminalca? Odvjetnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije