Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divljak na cesti

Obijestan, pijan i bez vozačke ubio malenu na biciklu!

'22..06.2011., Zagreb - U mjestu Sesvetska Selnica kombi je naletio na 11- godisnju djevojcicu i tesko je ozljedio. Vozac je u blagom zavoju naletio na djevojciu koja se vozila na biciklu. Zaustavio s
'Martina Popovcic/PIXSELL'
23.06.2011.
u 20:30

Imao je više od 50 prekršaja i nije uopće smio voziti, a on je unatoč tome sjeo za volan sa 2,27 promila alkohola u krvi.

Vozaču Jozi Š. (51) istražni sudac Županijskog suda odredio je 30-dnevni pritvor nakon što je u srijedu u 15.30, pijan, u kombiju, naletio na jedanaestogodišnju djevojčicu u Sesvetskoj Selnici kod zagrebačkih Sesveta.

Nekoliko sati kasnije djevojčica je, usprkos naporima liječnika, od zadobivenih ozljeda preminula u KB-u Dubrava.

Zabranjena mu vožnja

Jozi Š. (51) policija je nakon nesreće izmjerila čak 2,27 promila alkohola u krvi, a imao je i izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima te više od 50 evidentiranih prometnih prekršaja. U nesrećama koje je do sada izazvao ozlijeđeno je nekoliko ljudi. Ovaj put kombi Renault Traffic zagrebačkih tablica prebrzo se vozio Selničkom. Zbog neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila naletio je na bicikl koji je vozila 11-godišnjakinja.

– U blizini se odvijao turnir u nogometu i djevojčica je s prijateljicom išla po nogostupu na biciklu, najvjerojatnije u obližnji društveni dom gdje je bilo puno djece – komentari su sumještani po internetskim forumima.

– Vozač je potpuno pijan krenuo iz obližnjeg kafića iz kojeg su ga istjerali upravo zbog pijanstva...

Nije znao ni gdje je ni što je. Vozio se lijevo-desno, pa malo po nogostupu. Kod dvorišnog ulaza pregazio je djevojčicu. Samo se zaletio i pokupio dijete. Nekoliko metara vukao ju je po cesti kombijem. A zatim se zaletio u ogradu i živicu.

S turnira su ubrzo dotrčali mnogi. Izvukli su ga iz kombija i počeli tući. No rastavili su ih. Da nije došla policija, zatukli bi ga. On nije bi bio svjestan da je naletio na dijete i pričao je nekakve gluposti... – prepričavali su susjedi stravičan događaj.

Prijave i za nasilje

Djevojčica, koja živi u blizini mjesta nesreće, u naletu kombija zadobila je ozljede opasne za život. Prevezli su je u KB Dubrava, gdje su liječnici izgubili borbu za njezin mladi život. Preminula je iste večeri.

Vozač je doveden u policijsku postaju te je nakon kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom odveden istražnom sucu Županijskog suda.

Osim prometnih prekršaja, u njegovu policijskom dosjeu zabilježeno je i nekoliko kaznenih djela s elementima nasilja. Podrijetlom je iz BiH, a živi u Zagrebu.

Komentara 77

AN
ana
21:18 23.06.2011.

Najviše su zakazali ljudi. Gostioničar koji vidi da potpuno pijani gost sjeda u auto trebao bi imati zakonsku obvezu, kad već nema elementarne društvene odgovornosti i isto tako elementarne pameti, trebao bi također biti suđen. A svi oni koji suu sjedili u gostionici iz koje je izašao ubojica i nisu ga spriječili da vozi ili nisu pozvali policiju - također na rukama imaju krv male djevojčice. Sramota vas bilo sve koji ste tamo bili!

A5
anita 55
22:18 23.06.2011.

Bilo bih super da budemo drzava na provom mjestu u zabrani alkohola, mozda bi i drugi drzavljani dobru stvar naucili od nas bar u 2012 kad dodemo u EU. Znao bi cijeli svijet gdje se nalzi Hrvatska tako mala a toliko velika u pefektonom zakonu.

AN
Antiša
08:10 25.06.2011.

Nije Jozo kriv. On je bolesnik kojega je trebalo zatvoriti u prigodnu ustanovu. Krivi su sudci i naš sistem koji to tolerira. Oko za oko...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije