Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talent

Običan predmet pretvara u novi, jedinstveni dar koji nosi poruku

Tkanc
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
08.02.2013.
u 13:31

Airbrush je umjetnička tehnika malo poznata u Zagorju, ali u svijetu umjetnosti itekako jedinstvena i tražena

Dean Tkanc, mladi i nadareni umjetnik iz Krapine po prvi je puta izložio svoje radove i to u kultnom krapinskom kafiću Mala Ramona. Airbrush umjetnička tehnika kojom se Dean bavi manje je poznata u Zagorju, njome se bavi nekoliko umjetnika u Hrvatskoj, ali u svijetu umjetnosti itekako je jedinstvena i tražena. Radi se tehnici oslikavanja zračnim kistom raznih predmeta.

Dean najviše oslikava majice, ali i tenisice, jakne, mobitele, a uskoro i automobile. Ta vrsta oslikavanja može se vidjeti primjerice na teretnim kamionima, ili pak motorima, posebice motoristi vole tu tehniku, jer snažno ocrtava njihov stil. Dean skromno kaže da se još usavršava iako izloženi radovi govore da ima što pokazati i da je majstor te vrste umjetnosti.

 - Oprema za taj vid umjetničkog izražavanja je dosta skupa, kod nas skoro da je nema pa je nabavljam iz inozemstva. Sve što si netko poželi ja mu to mogu napraviti, za sada su najtraženije oslikane majice, jer svaka je posebna i originalna, a kao takva idealan je dar nekome, kome želite pokloniti nešto posebno a da ima poruku - priča nam Dean. Podršku njegovoj prvoj izložbi došli su mu dati brojni prijatelji, a zasvirali su i dečki iz sastava Trnje. Kako on to radi, oslikane majice, crteže poznatih lica, ali i oslikane tenisice mogu se do daljnjeg vidjeti u Maloj Ramoni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije