Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bura s Kvarnera

Obersnel: Treba pričekati s EU! To je osobni, a ne stranački stav

\'za unutrasnju....03.03.2010. rijeka.....gradonacelnik rijeke vojko obersnel Photo: Goran Kovacic/PIXSELL\'
Goran Kovačić/PIXSELL
02.11.2010.
u 19:30

Za Vesnu Pusić, predsjednicu Odbora za pregovore s EU, izjave poput Bubalovih i Obersnelovih neprihvatljive su.

Izjava riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela da bi Hrvatska trebala pričekati s ulaskom u Europsku uniju jer za nju nije spremna uzbudila je političke kuloare. Mijenja li to SDP svoj stav prema ulasku u EU ili je Obersnel, s kojim se slaže i Krešimir Bubalo iz HDSSB-a, nesmotreno izletio?

– Riječ je o osobnom stavu koji nema nikakve veze sa stranačkom politikom. Nisam nikad mislio da će me nakon optužbi da sam komunist i jugonostalgičar optuživati da sam nacionalist i eurofob. Na ove probleme upozoravam već godinama, a mislim da sam već mnogo puta dokazao da želim vidjeti Hrvatsku u EU. Moja se izjava odnosi prije svega na nesposobnost ove Vlade, koja problem brodogradilišta nije rješavala kada je trebalo, nego nas je dovela u nemoguću situaciju. Cilj je postao što brži ulazak u EU, a ne kvaliteta pregovora i spremnost Hrvatske – kaže Obersnel.

Za Vesnu Pusić, predsjednicu Odbora za pregovore s EU, izjave poput Bubalovih i Obersnelovih neprihvatljive su.
– Treba se čuvati takvih izjava. Ima već dosta silnica koje vuku prema odgodi i ne treba im pomagati. Ideja ulaska u EU jest da nam pomogne da se počnemo ponašati kao normalna zemlja, jer očito to ne možemo napraviti sami i stoga ulazak treba biti što prije – kaže Pusić.

Komentara 41

UK
Ugo Kajvez
20:58 02.11.2010.

Konačno neki političar sa muda da to javno izjavi !!!!! ................... BRAVO !!!!!!!!!!!

BA
baba
00:36 03.11.2010.

zanimljivo kako su prvo otvorili granice robi iz eu (obrnuto ne vrijedi), uništili domaću proizvodnju, industriju i rasprodali sve šta vrijedi, potpisali hrpu nepovoljnih ugovora, promijenili ustav i sve zakone, ukinuli zerp.... a tek onda će pitati jeste li da uđemo u eu? neš ti adz demokracije i kvazi oporbe

BO
bourne
22:38 02.11.2010.

Bravo Obi! Ulaziš u kategoriju Ante Đapića i crnokošuljaša!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije