Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
riječke Tržnice

Obersnel od Tržnica traži naknadu štete i za državni prihod

'za pokrij....26.08.08. rijeka.....obersnel....gradonacelnik snimio...goran kovacic'
'goran kovacic'
06.10.2010.
u 17:30

Danas je na Trgovačkom sudu održano prvo ročište po tužbi Grada Rijeke protiv Tržnica.

Dok se iz osječkoga državnog odvjetništva još uvijek čeka odluka o riječkim Tržnicama i utemeljenosti policijskih sumnji u pogodovanje gradonačelnika Vojka Obersnela i njegovih suradnika poduzeću stranačkog kolege Ivana Franolića, čime je gradski proračun oštećen za 80 milijuna kuna, na riječkom Trgovačkom sudu danas je održano prvo ročište po tužbi Grada Rijeke protiv Tržnica zbog “utajenih” kvadrata.

Obersnel od Tržnica traži 600 tisuća neplaćene komunalne naknade i spomeničke rente, za razdoblje od 2007. godine do kraja 2009. godine. Pravno radi se o tužbi za naknadu štete, odnosno izmakle koristi jer su Tržnice neistinito prikazale površine kojima se koriste. Naime, tek u ožujku ove godine doznalo se da Tržnice plaćaju naknade za 30 posto manje površine, i to već devet godina.

Obje strane danas su ostale na svojim pozicijama - Grad kod tužbe, Tržnice, pak, traže njeno odbacivanje jer se o istoj stvari već vode upravni postupci i pa im se čini da Grad želi dva puta naplatiti isto. Grad je predložio da sud spor prekine do okončanja upravnih postupaka, no u konačnici neće odustati jer štetu mogu namiriti samo na Trgovačkom sudu. O prekidu spora Sud će odlučiti naknadno, no sutkinja Željka Štrk Vozila osim dokumentacije o upravnim postupcima zatražila je i da joj se dostavi tumačenje o tome čiji je prihod spomenička renta, da se zna kome treba nadoknaditi štetu.

Za komunalnu naknadu zna se da je prihod gradskog proračuna, kod spomeničke rente ipak je drugačije - Gradu 60, a državi 40 posto pa se čini da Obersnel tužbom traži i dio koji mu ne pripada.

Komentara 11

CE
cericzel
19:31 06.10.2010.

Bila spomenička renta, ili komunalna naknada, Rijeka dobiva. Ili 100 ili 40 % ali tržnice će morati platiti taj višak kvadrature.

LA
labin33
20:33 06.10.2010.

Druže Obrsnel mislim da bi ti bilo pametnije pairati kofere za Remetinec i sređivati da dobiješ Linića za cimera.

AB
abendblatt
21:16 06.10.2010.

Zamislite, radi se ne o 30 kvadrata nego o 30% povrsine Rjeckih trznica, nemalih 9 godina, 80 milijuna kuna, Obersnel za tebe i tvoju bratiju iz SDP-a je najbliza destinacija Goli Otok, dok ga ne dovedete u prvobitno stanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije