Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj tržnica

Obersnel Karamarku: Premijerka je rekla da ispriku tražim od vas

Vojko Obersnel (1)
Goran Kovacic/PIXSELL
01.12.2011.
u 15:47

Riječki gradonačelnik zbog slučaja Tržnica uputio otvoreno pismo ministru Karamarku

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel uputio je danas otvoreno pismo ministru Tomislavu Karamarku vezano uz slučaj Tržnica. Na to ga je, piše, uputila tehnička premijerka Jadranka Kosor poručujući mu da ispriku koju je tražio kao minimum pristojnosti nakon odbacivanja kaznene prijave ne traži od nje nego od Karamarka.

U pismu Obersnel, uz molbu za ispriku, traži da mu Karamarko objasni kako je bilo moguće da su i on i glasnogovornik policije Krunoslav Borovec kaznenu prijavu komentirali u javnosti iako su zakonski bili dužni čuvati podatke o tome, zašto je policija ignorirala stajališta Upravnog i Vrhovnog suda o zakonitosti poslovanja Grada Rijeke i Tržnica iako su bili s njima upoznati, zašto se nisu obazirali na potvrđenu zakonitost sudske nagodbe dviju strana.

Ispriku je, piše, očekivao od premijerke, ona ga je uputila na ministra Karamarka pa ga u pismu nizom primjera iz medija podsjeća kad su sve premijerka Kosor i njezini stranački kolege te ministri baratali terminom “afera” vezanim uz Riječke tržnice.

– Kako je gospođa Kosor također rekla i da odbacivanje kaznene prijave u slučaju Tržnice dokazuje da DORH ne ovisi o HDZ-u, zanima me bi li eventualno podizanje optužnice protiv mene značilo da DORH ovisi o HDZ-u – pita Obersnel ministra Karamarka i moli ga da mu objasni još neke premijerkine izjave koje su ga zbunile. U pismu je nadugo i naširoko Obersnel objasnio, jer je premijerka i to spominjala, da je u Rijeci moguće nenamjensko trošenje novca iz gradskog proračuna i zaključio da je premijerka u opasnosti jer je posegnula u naftalin po završene i odavno apsolvirane “slučajeve”.

– Želim ovom prilikom izraziti i svoju bojazan vezanu uz tehničku premijerku Kosor jer sam na Wikipediji čitao da je naftalin stvarno otrovan i opasan. Pogotovo za moljce – zaključio je otvoreno u pismu riječki gradonačelnik.

Komentara 57

BZ
Branko Zajec
17:57 01.12.2011.

SCAR Ja se iskreno nadam, da ćeš i poslije izbora pisati kao SCAR, da ti neće biti neugodno. Tako ću ti moći napisati tko je zajeb, a tko S Kar.

OB
-obrisani-
16:14 01.12.2011.

Ovaj srbokomunistički reketar Voja se pravi blesav. DORH, kojem je na čelu Bajić, najjači igrač SDP-a u ovoj kampanji je odbacio prijavu uz obrazloženje da vlast u Rijeci \"nije znala\" kolika je kvadratura tržnice u Rijeci. To je obrazloženje uvjerljivoo kao i ono o \"drugu Mići\" i tvrdnji da istragu treba voditi sudac istrage a ne istražni sudac. Eto, jučer smo u europskom parlamnetu mogli čuti kako je Hrvatska država u kojoj su na ključnim pozicijama stari komunisti koji su se obogatili u privatizaciji, i zadnja poluga vlasti koja još nije u njihovim rukama je Vlada, i tako još tri dana. To je vidljivo iz Engleske, ali zbog medijskih manipulacija koje su također spominjane u EU parlamentu, to izgleda nije vidljivo u Hrvatskoj, gdje su razni jutarnji i indexi nabili ljudima mrenu na oči.

SC
SCAR
17:53 01.12.2011.

bzajec,mislim da buš od nedjelje bzajeb.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije