Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privedeni zagorci

Obećavali mirovine i sredstva iz EU: Prevarili 17 Zadrana za pola milijuna kuna

kune, euri
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
01.10.2015.
u 10:11

Čak 17 osoba prevarili su 46-godišnjak i 39-godišnjak iz Zagorja koji su im obećavali srediti braniteljske i civilne mirovine te dobivanje sredstava iz fondova Europske unije

Čak 17 osoba 46-godišnjak i 39-godišnjak iz Zagorja su prevarili obećavajući da će im srediti braniteljske i civilne mirovine, te sredstva iz EU fondova. Ukupno su ih prevarili za pola milijuna kuna. Policija 46-godišnjaka sumnjiči da je u proteklih nekoliko mjeseci, stupio u kontakt s više osoba s područja zadarske županije i lažno se predstavivši kao posrednik pri rješavanju statusa mirovine, od njih primao po nekoliko desetaka tisuća kuna. Njegova kompanjona se sumnjiči da je, lažno se predstavljajući kao djelatnik agencije za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, stupio u kontakt s više osoba te od njih, na ime svojih usluga pri posredovanju kao i izradi projektne dokumentacije, primao također po nekoliko desetaka  tisuća kuna. Prevaranti su sa sobom imali krivotvorenu dokumentaciju u koju su upusivali imena prevarenih i obećavali da će je nakon ovjere vratiti. Za to su dobijali predujem, a poslije se više nisu javljali.

- Materijalna šteta iznosi gotovo 500 tisuća kuna, a oni su uz kaznenu prijavu privedeni sucu istrage Županijskog suda u Zadru. S obzirom na saznanja o tome da su na opisane načine prevarili i druge osobe, ovo kriminalističko istraživanje se nastavlja - istakao je Elis Žodan glasnogovornik PU Zadarske.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:13 01.10.2015.

Hm, prevaranti prevarili one koji su željeli prevariti državu. Prvu dvojicu u prde kanu, uzeti im sve što imaju, jel tko zna kako su do toga došli. Ovim drugim luzerima odrapiti još 50% na iznose koje su dali, jel su svoju lakomost objelodanili urbi et orbi, pa nek plate reklamu svoje glu posti.

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
11:56 01.10.2015.

Naši pravi hrvati Zagorci bećavali mirovine i sredstva iz EU: Nedomoljubno uzeli 17 Zadranima pola milijuna kuna uz koje se sada osječaju kao svoji na svome i ljepše vide da imaju Hrvatsku.

SA
sani1
12:36 01.10.2015.

Ovi kao i HDZ: obecaju pa prevare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije