Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasni prevarant

Obećao da će im za 6000 € kćer izliječiti od dijabetesa

'09.09.2013., Zapresic -  Rimarchuk d.o.o privatna je klinika u kojoj je radio nadrilijecnik. Zivoti mnogih pacijenata dovedeni su u opasnost zbog njegovih dijagnoza i nacina lijecenja. Lijiecnik je u
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
10.09.2013.
u 17:07

Rimarchuka se sumnjiči da je u svojoj klinici u Ulici Vlaha Bukovca u Zaprešiću nadriliječio djevojčicu (11), dvije Slovenke u dobi od 55 i 49 godine te 40-godišnjaka iz Crne Gore.

Nadriliječniku Miroslavu Michaelu Rimarchuku (77) iz Zaprešića, koji je prijavljen zbog "liječenja" teško oboljelih pacijenata čije se stanje nakon njegovih terapija dodatno pogoršalo, određen je jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Rimarchuka se sumnjiči da je u svojoj klinici u Ulici Vlaha Bukovca u Zaprešiću nadriliječio djevojčicu (11), dvije Slovenke u dobi od 55 i 49 godine te 40-godišnjaka iz Crne Gore. A kako je to izgledalo, najbolje se vidi iz primjera 11-godišnjakinje.

Prirodne metode

– Izliječit ću vašu djevojčicu od dijabetesa u roku od petnaest dana, odnosno potpuno ću je skinuti s inzulina, ali to će vas stajati 6000 eura. Sav novac morate mi dati unaprijed – kazao je Rimarchuk 2011. roditeljima tada jedanaestogodišnje djevojčice koja je bolovala od neizlječive bolesti.

Objašnjavao im je da su metode koje koristi potpuno prirodne i nemaju nikakvih nuspojava, a kao dokaz da je njegova terapija uspješna pokazao im je na desetke svjedočanstava ljudi koji su mu zahvaljivali na izlječenjima. Roditelji djevojčice na kraju su pristali na terapiju. Prvi rezultati nisu bili dobri, ali Rimarchuk ih je i uvjeravao da je to normalno i da treba pričekati prije nego što nastupe pozitivne promjene. Oni su mu vjerovali jer nisu mislili da će se igrati s dječjim životom. Djevojčica je nastavila slabjeti i mršavjeti, a nakon nekoliko mjeseci njezino je stanje postalo kritično. Djevojčica stara jedanaest godina i visoka 148 centimetara spala je na osamnaest kilograma. Bila je toliko iscrpljena da više nije mogla ni razgovijetno govoriti.

Spašena u zadnji čas

Roditelji su je u zadnji čas odveli na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta u Beogradu, gdje se njezino stanje stabiliziralo. Rimarchuk je donedavno djelovao i u BiH, gdje je također, po pisanju tamošnjih medija, mnoge pacijente doveo do ruba smrti pa je dječak iz Bijeljine završio s oštećenjem organa, a djevojčica (4) iz Sarajeva gotovo je preminula zbog neadekvatnog tretmana.

>> Uhićen nadriliječnik – pripravcima pogoršao zdravlje djevojčice!

Komentara 1

LA
larala
19:07 06.12.2013.

ne bi ja sudila ovom nadrilijecniku vec roditeljima koji su ugrozili život svojeg djeteta, ako im je vec rekao da ce u roku 15 dana pomoci djevojcici da ozdravi za 6000 eura i, ako su roditelji vidjeli da od svega toga nema ništa,zašto su mjesecima slušali ovog bolesnika i ocito izgladnjivali nedužno dijete....u svemu ovom pitam se jedino tko je veci bolesnik i zlocinac, nadrilijecnik ili roditelji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije