Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"LOVER BOY" PREVARA

Obećanjima o boljem životu i ljubavi vabe djevojke koje onda prisile na prostituciju

Europol
15.12.2023.
u 08:21

U akciji policija Rumunjske i Španjolske koju je koordinirao Europol razotkrivena je i razbijena kriminalna organizacija koja je djevojke osim na prostituciju, silila i da prodaju drogu klijentima

"Love boy" (Ljubavnik) jedna je od prokušanih taktika, kojima se služe kriminalne organizacije, posebno one čiji je glavni posao  - prostitucija.  Priča ide otprilike ovako: preko interneta se vabe mlade i neiskusne djevojke, koje se natjeraju da povjeruju kako s druge strane internet linije komuniciraju s mladićem kojem je stalo do njih. A ti mladići uz lijepe riječi, nagovaraju djevojke da dođu k njima.

Pogotovo ako žive u različitim gradovima, pa i zemljama. Obećavaju im osim ljubavi,  bolji život, pa i posao. No kada tako namamljene djevojke dođu na odredište čeka ih sura realnost: njihov "love boy" je zapravo kriminalac, koji brzo postane nasilan, one ostanu bez dokumenata i završe na cesti prisilno se baveći - prostitucijom.

Uz to, izložene su teškom nasilju, prijetnjama njima i obitelji, a sav novac koji zarade prisilno se baveći prostitucijom, moraju dati svom "lover boyu" jer on tvrdi da je imao velike troškove kako bi ona mogla doći tu gdje je...

Upravo jednu takvu kriminalnu skupinu od  2021. istraživala je španjolska policija nakon što je doznala da se ovom metodom vabe djevojke iz Rumunjske. Istraga je na koncu dovela do zajedničke akcije policija Rumunjske i Španjolske koju je koordinirao Europol, što je  na koncu rezultiralo razotkrivanjem i razbijanjem kriminalne organizacije koja je djevojke osim na prostituciju, silila i da prodaju drogu klijentima te da sudjeluju u aktivnostima povezanim s pranjem novca.

Na koncu je identificirano  25 žrtva i 10 počinitelja, među kojima je bilo i žena. Tijekom akcije pretraženo je pet kuća, četiri u Rumunjskoj i jedna u Španjolskoj, devet osoba je uhićeno u Španjolskoj,  izdano je pet europskih uhidbenih naloga, 14 žrtva je spašeno u Španjolskoj, 10 ih je identificirano u Rumunjskoj....

Zaplijenjen je nakit i oružje, među kojima su bili jedna mačeta, jedna sjekira te noževi, automobili, mobiteli, dokumenti, novac...

Komentara 1

CE
CenzuriranUskoro
08:48 15.12.2023.

Da je samo bolji život nego idu i djevojke koje hoće kruha preko pogače. Pogledajte samo moderno društvo i medije kako su stvorile vojsku sponzoruša gdje i četvorke, petice i šestice smatraju da ih idu isključivo muške desetke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije