Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravna bitka

Obdukcija u Kanadi pokazala da je stric u mog oca ispalio 14 metaka

mate vukelić ubojica brata
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
27.04.2015.
u 08:04

Supruga i sinovi Milana Vukelića od Mate Vukelića traŽe odštetu od milijun kuna

        Od nasilne smrti Milana Vukelića (61), kojeg je u mjestu Donji Kosinj kod Perušića s više hitaca iz pištolja brutalno usmrtio brat Mate Vukelić (53), prošlo je već više od sedam mjeseci, a njegova obitelj, supruga i tri sina još nisu dočekali ni podizanje optužnice protiv umirovljenog policajca policijske postaje Gospić.

Boje se previda

Premda obitelj, koja inače živi u Kanadi, ne sumnja u vjerodostojno provedenu istragu nadležnog županijskog državnog odvjetništva, boje se da je prilikom očevida koji su obavljali Vukelićevi dojučerašnji kolege moglo doći do određenih previda. Naime, kako neslužbeno doznajemo, u nalogu za provođenje istrage navodilo se kako je Mate Vukelić (glavna fotografija) prema svom bratu Milanu ispalio devet hitaca iz pištolja HS od čega ga je pogodilo najmanje pet.

No, obdukcijski nalaz iz Kanade pokazao je da je umirovljeni policajac svog brata izrešetao s puno više metaka.

– Kada je tijelo mog oca prevezeno u Kanadu kako bismo ga pokopali, kanadske vlasti napravile su obdukciju. Prema njihovom nalazu na tijelu je bilo čak 14 ulaznih rana od metaka, od kojih su četiri bile na nogama, šest u predjelu trupa, tri u desnoj ruci i jedna u lijevoj ruci – kaže Željko Vukelić, sin ubijenog Milana Vukelića.

Osim toga, sin Milana Vukelića uvjeren je kako brutalnom ubojstvu nije prethodila nikakva svađa niti fizički sukob, a tako je navodno iskazivala i susjeda dvojice zavađene braće koja je jedini očevidac zločina.

– Moj otac pomagao je cijeloj obitelji u Hrvatskoj, a dobro se slagao i s nećakom Milanom, sinom svog brata. Problemi su nastali nakon smrti njihovih roditelja koji su imovinu darovnim ugovorom ostavili mom ocu i njegovoj sestri, dok stricu nisu ostavili ništa. Razlog tomu jest to što je moj stric cijelog života brutalno fizički maltretirao oca. Tada se narušavaju njihovi odnosi, a posebno je maltretirao moju majku. Za ovakav bezuman čin ne mogu naći nikakva opravdanja. Jedini razlog za ubojstvo bila je ljubomora i zavist – objašnjava sin žrtve.

Dok čeka da njegovu stricu konačno počne suđenje, Vukelić s odvjetnikom obitelji Milkom Križanovićem vodi i pravnu bitku na Općinskom sudu u Gospiću. Zbog smrti oca i supruga, supruga i trojica sinova Milana Vukelića tuže Matu Vukelića te traže naknadu štete od nešto više od milijun kuna. Zbog toga su sudskim putem odmah zatražili i blokadu imovine Mate Vukelića – stan u Gospiću te kuću i zemljište u Donjem Kosinju.

Prebacio imovinu

– No Mate Vukelić je dan prije nego što je Županijski sud potvrdio rješenje o blokadi imovine svu imovinu prebacio na druge članove obitelji pa sad tužbama pokušavamo poništiti te darovne ugovore jer je sasvim očito da je to napravljeno kako bi se izbjegla naplata štete na koju moje stranke imaju svako pravo – kaže odvjetnik Križanović.

Ističe i to kako ti sudski postupci vrijeđaju obitelj ubijenog jer su prisiljeni dokazivati nečije nečasne radnje, i to sve dok se osoba koja je Milanu Vukeliću oduzela život nalazi na slobodi. Naime, umirovljenom policajcu ukinut je istražni zatvor ni mjesec dana nakon ubojstva jer su ispitani svi svjedoci, a u istražnom zatvoru završio je kako bi se spriječio njegov utjecaj na svjedoke.

– Mještani ga se boje, a ni ja zbog straha ne mogu u našu kuću. Velika želja mog oca je bila da se jednog dana svi vratimo, nastavimo svoje poslove u Hrvatskoj i nadam se da ćemo je moći ispuniti – zaključuje Željko Vukelić.     

>> Mate se ozlijedio jer je pijan pao

>> Vukeliću određen pritvor: Ubio brata jer ga je izudarao po glavi?

Komentara 5

SB
sbb
11:06 28.04.2015.

robert.b.40 govoris besmiclice. Komentari kao tvoji su, na zalost, simptom opce zombi-zacije hrvatskih drzavljana koji jedino iskustvo i znanje o stanju oko sebe izvlace sa stranica raznih jugo-medijskih kuca koje vam prodavaju sve te nelogicne fore i crnjake a vi ih tako rado pusite. Bacati ljigu na braniteljsku populaciju zbog ovog JEDNOG slucaja je notorna glupost. Necu ni ulazit u to zasto - svaki pametan covjek to moze i sam odredit.

Avatar baracuda
baracuda
08:42 27.04.2015.

Poznato mjesto, a pravda u Gospiću, već je dugo nepoznanica. I centar za socijalnu skrb cijelo vrijeme radi protuzakonito. Evo primjera: Stoku iza osobe o kojoj su se trebale brinuti, a nisu, jer posjete su bile vrlo rijetke, po zakonunu pripada nasljednicima, tj. članovima obitelji. Međutim oni ih prodaju za svoj račun na dražbi, iako je i sud obavješten o tome, što znači da bi DORH morao povesti postupak. Rodbinske veze u policiji su nevjerojatne i već je bilo smjena, ali bez vidljivih rezultata. Pravosuđe je vjerojatno najgore u RH. Mnoge odluke su "izvan pameti" i to osobno mogu dokazati. Postoji opravdani dojam da sela u okolici Perušića, namjerno se uništavaju zbog privatnih interesa.

RB
robert.b.40
16:06 27.04.2015.

ovo je sada u hrvatskoj ko poslje 45/godine poslije rata boric imali sva prava tako I danasnji branitelji/satorasi .ubiju nekoga neodgovaraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije