Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONAĐENI NA PAPUKU

Obdukcija nesretnih muškaraca: Uzrok smrti je smrzavanje, nema tragova nasilja

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
27.01.2021.
u 12:25

No, detalji tragedije ostat će, sudeći po svemu, tajna koju će stradali 26-godišnjak i 38-godišnjak ponijeti u grob

Uzrok smrti dvojice muškaraca iz Požeštine, čija su tijela pronađena na Papuku, je smrzavanje. Potvrdila je to, neslužbeno doznajemo, obdukcija u Općoj bolnici Virovitica. Nisu nađeni znakovi nasilja.

No, detalji tragedije ostat će, sudeći po svemu, tajna koju će stradali 26-godišnjak i 38-godišnjak ponijeti u grob. Riječ je, kako kažu mještani, o nećaku i ujaku, za koje se špekulira kako su zajedno pošli na planinu, gdje ih je u nedjelju navečer zateklo sniježno nevrijeme.

Video: Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela

Tijela su im nađena na oko 600 metara nadmorske visine, na udaljenosti između tri ili četiri kilometra, nedaleko od tamošnje vojne baze. Muškarci su bili neadekvatno odjeveni za planinu i zimu - nisu imali jakne, na nogama su nosili tenisice. Iako je u nedjelju bilo toplo i južina, navečer je na tom području palo više od 30 centimetara snijega.

Preminuli 38-godišnjak živio je, govore nam u Požeštini, u selu Češljakovci u općini Kaptol, no u posljednje se vrijeme nastanio u obližnjim Radovancima.

– Bio je neki dan kod nas u Općini, tražio je socijalnu pomoć, a kako je očito preselio na područje Općine Velika, uputili smo ga tamo – kažu nam u Općini Kaptol. Živio je, koliko im je poznato, u Češljakovcima kod tetke, a nakon njezine smrti preselio se u Radovance.

 

Ključne riječi

Komentara 5

LI
liliZG
13:03 27.01.2021.

ovo me podsjetilo na parkrangera sa ivanščice koji je zamolio novopečene planinare da ih više ne pohode jer s njima imaju sve više posla a nemaju dovoljno ljudstva za sve oni koji su neprikladno odjeveni i opskrbljeni došli tamo planinaritt pa se izgubili i kaže da nisu odgojeni kao planinari pa je sve više smeća koje ti novokvazi planinari pobacali po ivanščici....

5S
505.scrtom
12:53 27.01.2021.

nema tragova nasilja, pa tko je onda kriv !?

LU
lupa
12:48 27.01.2021.

Jednostavno ne vjerujem da bi dvije odrasle osobe samoinicijativno usred zime, kada su temperature oko 0 stupnja, otisle u setnju planinom u tenesicama i bez jakne. Jedino sto mi pada na pamet je da su nekome duzni pare pa ih ih je taj "provozao" kroz Papuk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije