Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI SKANDAL Kenijska policija uhitila Georgea Obamu

Obamin polubrat uhićen zbog posjedovanja marihuane

31.01.2009.
u 15:45

Novoustoličeni američki predsjednički par potresao je prvi veći skandal: George Obama, polubrat Baracka Obame, uhićen je zbog posjedovanja marihuane, izvijestila je kenijska policija, a prenio CNN.

Opirao se uhićenju
Nadležni inspektor Augustine Mutembei otkrio je da se G. Obama opirao uhićenju, te je zadržan u policijskoj postaji u Nairobiju, gdje će boraviti do sutra kad će izaći pred suca.

Izvjestitelj CNN-a David McKenzie uspio je razgovarati s Georgeom Obamom, koji je opovrgnuo optužbe.

– Ne znam za što me optužuju! – tvrdi G. Obama te navodi da ga je policija jednostavno odvela iz kuće i strpala iza rešetaka. George Obama se u medijima prvi put pojavio u kolovozu prošle godine, kad je talijanski list “Vanity Fair” o njemu objavio članak u kojem je otkrio da “brat budućeg predsjednika živi u kolibi i zarađuje manje od jednog dolara dnevno”, što je Georgea razljutilo. Pokušavajući “smiriti medijsku prašinu” G. Obama, koji je u ranim dvadesetima, tada je izjavio da se školuje za automehaničara te da je vrlo aktivan u omladinskim organizacijama u Hurumi, siromašnoj četvrti Nairobija, gdje, koliko god to može, pokušava unaprijediti život tamnošnje zajednice.

Bolan susret
Američki predsjednik Barack Obama i njegov brat po ocu jedva se poznaju, no George je bio jedan od malobrojnih Obaminih rođaka iz Afrike koji je prisustvovao njegovoj inauguraciji prošlog tjedna u Washingtonu.

Ipak su se imali prilike upoznati, a njihov prvi susret predsjednik Sjedinjenih Država u svojim memoarima “Snovi moga oca” opisao je kao “bolan”. Naime, Barack Obama u knjizi opisuje kako se s bratom upoznao tijekom pokušaja da se pomiri s ocem koji je njega i majku ostavio kad je bio dijete. Službena reakcija iz Bijele kuće na prvorazredni skandal nije objavljena do zaključenja ovog izdanja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije