Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEO

Obamin polubrat kandidat za guvernera: Keniji nudi Ameriku

NK Cibalia
Foto: Mihael Španić
1/2
22.01.2013.
u 18:45

Malik prakticira poligamiju i ima desetoro djece, a u izbornom timu su mu neki članovi obitelji i volonteri. Nije siguran da će mu slavno prezime donijeti prednost na izborima.

Poruka nade i promjene američkog predsjednika Baracka Obame inspirirala je njegova polubrata Malika da se upusti u političke vode pa se na izborima, koji će se održati u ožujku, kao neovisni kandidat kandidirao za guvernera ruralnog okruga Siaya, objavio je Reuters u svojem videu.

No, šanse mu nisu velike jer nezavisni kandidati ne prolaze dobro u državi gdje prolaze političari povezani s "pravim" plemenom ili klanom. Ovo će biti prvi izbori na kojima će smjeti sudjelovati nezavisni kandidati nakon promjene ustava 2010. godine. Malik prakticira poligamiju i ima desetoro djece, a u izbornom timu su mu neki članovi obitelji i volonteri. Nije siguran da će mu slavno prezime donijeti prednost na izborima.

– Želimo još jednog Obamu ovdje iz jednostavnog razloga što će to povezati svijet. Činjenica da je Barack predsjednik SAD-a otvorila je mnogo vrata. Nitko ne može reći da zato što smo crni ne možemo nešto napraviti ili zato što smo Afrikanci ne možemo postići nešto drugo. Želim da ta povezanost bude živa ne samo u Americi nego i u Africi – kazao je Malik.

Ima državljanstvo SAD-a

Otac Baracka i Malika, Barrack Obama senior bio je prvi Afrikanac koji je pohađao Havajsko sveučilište prije nego što se vratio kući kako bi radio kao viši dužnosnik u Keniji. Iako je inspiraciju dobio od svog polubrata, Malik kaže da je njegova kandidatura motivirana pokušajem poboljšavanja ekonomije i osjećajem da može pomoći.

Malik ima državljanstvo SAD-a, a u Washingtonu je živio do 1985. godine. U Americi je radio u raznim tvrtkama prije nego što je postao nezavisni financijski konzultant. U svom uredu postavio je fotografije na kojima je s američkim predsjednikom u Ovalnom uredu te na Barackovoj svadbi, na kojoj mu je bio kum. Dio vremena živi u SAD-u, gdje ponekad odradi neke poslove, dok ostalo vrijeme živi u Keniji.

"Mislim da se samo hvali činjenicom što je njegov brat predsjednik SAD-a"

Među stanovnicima Kangeloa podijeljeno je mišljenje o Obaminoj kampanji. – Glasovat ću za Malika jer je donio razvoj Kangelou, izgradio je mostove, pomogao je udovicama i siročadi – kazao je George Ochome. No, drugi ne podržavaju njegovu kandidaturu. – Ne možete reći ljudima da glasuju za vas pa otići u Ameriku. Mislim da se samo hvali činjenicom što je njegov brat predsjednik SAD-a – rekao je Mark Omondi.

Obama u kampanju ide sa sloganom: "Baš kao što je u SAD-u, tako želim da bude ovdje." Obećava da će kao guverner graditi nove ceste, bolnice i razvijati malu industriju te da će poboljšati opskrbu vodom i strujom. Nakon ovih izbora razmišlja i o kandidaturi za predsjednika Kenije na sljedećim izborima 2017. godine.

>>VIDEO Barack Obama prisegnuo: Rat je završen, oporavak je počeo

>>VIDEO Obama pred obitelji prisegnuo za drugi mandat

Komentara 1

FU
furest
18:21 23.01.2013.

u americi je zbilja svasta moguce , trenutni predsjednik , ima brata i oca koji su muslimani a brat je poligam nebi se cudio da sledeci predsjednik bude neki od potomaka bin ladina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije